Hoeveel verdient Formule 1-baas, Bernie Ecclestone?

Dat Formule 1, het paradepaardje van de autosport, een pak geld opbrengt, is al langer bekend. En ja, ook dit jaar heeft de sport voor Delta Topco, het moederbedrijf van de F1, geen windeieren gelegd.

20 mei 2011

Delen

F1-baas Bernie Ecclestone

Sinds de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners vijf jaar geleden een meerderheidsbelang nam in de Formule 1, werd een winst van 856 miljoen euro opgebouwd. Dat blijkt uit een rapport van Formula Money.

‘CVC Capital Partners, dat op dit ogenblik een belang van 63,4 procent heeft in Delta Topco, verdiende het voorbije jaar 61 miljoen euro aan de F1’, aldus BBC News.

Voor wie rinkelt de kassa?

Van die 856 miljoen euro werd ruim 462 miljoen euro aan de deelnemende raceteams uitgekeerd.

Een bedrag van 35 miljoen euro werd verdeeld over de rest van de aandeelhouders. Naast CVC Capital Partners zijn dat voornamelijk Lehman Brothers (15,3 procent), Bernie Ecclestone (13,8 procent) en JP Morgan (5,3 procent).

Bernie Ecclestone

De bekendste aandeelhouder van allemaal, Bernie Ecclestone, verdiende de voorbije vijf jaar zo’n 104 miljoen euro. Bovendien ontving hij als F1 chief executive daar bovenop ook een salaris van 21,7 miljoen euro. Niet slecht …

(kv) - Bron: Express.be  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.