Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je als boekhouder?

Wat doet en verdient een supply chain director?

Deniz Garip Robert Walters
De vraag naar innovatieve supply chain directors blijft groeien. Deniz Garip, consultant engineering & supply chain bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters, geeft inzicht in de evolutie van de rol van een supply chain director, de benodigde vaardigheden, de toekomst van supply chain management én de stijging in salarissen.

Met de opkomst van Industry 4.0 is de supply chain functie aanzienlijk gedigitaliseerd, waarmee het tijdperk van supply chain rekrutering een nieuwe fase betreedt.

Garip benadrukt: “De rol van een supply chain director is nu meer analytisch en gericht op het verbeteren van workflows met een Lean Six Sigma-aanpak. Er is nood aan een breder scala van vaardigheden om nieuwe supply chain kanalen te verkennen en innovatieve oplossingen te bieden.”

Welke vaardigheden zijn nodig?

“De moderne supply chain director vertrouwt niet langer enkel op traditionele methoden om de levenscyclus van de supply chain te implementeren, maar focust op digitalisering en een Lean Six Sigma-benadering”, legt Garip uit.

“Daarnaast winnen human skills aan belang, met nadruk op sterke communicatie, people management, overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden.”

Check: Wat zijn jouw 'human skills' en hoe vermeld je ze op je cv?

Supply chain directors moeten de behoeften en verwachtingen van de klant begrijpen, de essentiële kenmerken van het product of de dienst definiëren die de klanttevredenheid beïnvloeden en de prestaties van het proces meten aan de hand van deze kenmerken. “De supply chain director evolueert in feite naar een specialist met multidisciplinaire kennis en is meer gedigitaliseerd dan ooit”, aldus Garip.

Upload je cv en ontvang jobaanbiedingen op jouw maat

Hoe ziet de toekomst van supply chain management eruit?

“Met de drastische veranderingen in het profiel van de supply chain director zoeken bedrijven nu naar professionals met sterke interpersoonlijke vaardigheden, oog voor efficiëntie en een analytische mindset”, weet Garip.

“De opkomst van robotisering en automatisering zal sommige logistieke functies doen verdwijnen, waardoor ruimte ontstaat voor supply chain adviseurs en analytische consultants.” Hoewel deze transformatie vandaag op elke niveau plaatsvindt, lijkt de supply chain director een sterk zelfonderwijzende positie te hebben om het veranderende schema onder ogen te zien.

Ontdek: Wat doet en verdient een supply chain planner?

Hoe evolueert het loon van supply chain directors?

  • Een supply chain director met 3 tot 6 jaar ervaring kan een maximum bruto jaarloon verwachten van 90.000 euro, oftewel 6.465 euro/maand.
  • Met 6 tot 10 jaar ervaring stijgt dit loon tot 125.000 euro/jaar, omgerekend iets meer dan 8.980 euro/maand.
  • Voor senior supply chain directors met +10 jaar ervaring liggen bruto jaarsalarissen tussen 125.000 en 180.000 euro op tafel, kortom tot zo’n 12.930 euro/maand.

Ter info: bovenstaande lonen zijn inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie. Extralegale voordelen zijn niet inbegrepen.

“Met een groeiende vraag naar technisch onderlegde en analytisch sterke supply chain directors wordt verwacht dat deze salarissen de komende jaren nog verder zullen stijgen”, besluit Garip.

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen...

(sp/kv) - Bron: Robert Walters

28 februari 2024
  • Jobs voor supply chain
Anderen bekeken ook