Collega's
Vorige

1 van 474

Volgende

Zo maak je je werk zichtbaar

26 mei 2010
Lijkt het soms alsof je collega meer complimentjes krijgt van de baas? Ben je ervan overtuigd dat jij harder werkt, maar minder gewaardeerd wordt? Weet dan dat je dit grotendeels aan jezelf te danken hebt!
onzichtbaar werk

Hard werken alleen is immers niet genoeg. Je hebt er niets aan als niemand weet wat je allemaal doet. Het is dus belangrijk dat je je werk zichtbaar maakt, voor je baas en de rest van je collega’s.

Hoe ga je tewerk?

  1. Vertel je collega’s op regelmatige tijdstippen waarmee je bezig bent. Meestal weten zij immers niet precies wat jouw dagtaak is. Op deze manier zien zij ook niet alleen het eindresultaat, maar ook hoeveel werk iets van jou gevergd heeft.
  2. Wees niet te beroerd om applaus of complimentjes in ontvangst te nemen als je iets bijzonders hebt gerealiseerd. Wees trots op je werk en zorg ervoor dat anderen het opmerken.
  3. Wees nieuwsgierig naar de meningen over je prestaties, bij zowel je collega’s als je baas. Door ernaar te vragen, leg je nog eens extra de nadruk op wat je hebt gedaan, zonder over te komen als een slijmbal.
  4. Beschouw je werk nooit als vanzelfsprekend. Als je het zelf evident vindt, hoe wil je dan dat anderen erover denken?
  5. Hoe meer complimentjes je van je collega’s en overste krijgt, des te sneller zullen eventuele fouten achteraf je vergeven worden. Door af en toe te hengelen naar complimentjes bouw je dus meteen extra krediet op voor wanneer het even minder goed gaat.

(kv) – Bron: 'Manipuleren kun je leren' van Frank Van Marwijk (Haystack)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook