Starters
Vorige

1 van 193

Volgende
Volgend artikel:

Meer dan 100 STEMfluencers komen les geven

Young Grads Community versterkt connecties tussen jonge collega’s

Colruyt_YoungGradsCommunity
“De community kwam mede tot stand door corona”, vertelt Ellen Van den Abbeele, employer branding & recruitment expert bij Colruyt Group.
Je bent afgestudeerd. En dan nu: de allereerste werkdag. Spannend! Waarschijnlijk kom je in een divers team terecht, van jong en oud. De frisse input van jongere collega’s is even onmisbaar als de ervaring van oudere medewerkers. Maar toch is het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Door de Young Grads Community is dat mogelijk bij Colruyt Group.

Het welzijn van de medewerkers is erg belangrijk bij Colruyt Group. En dat blijkt uit vele zaken, waaronder de Young Grads Community. Een community voor en door young graduates. Zo leren ze elkaar op informele contactmomenten kennen.

De community kwam mede tot stand door corona. Net als onze meer ervaren medewerkers, konden de young grads niet langer naar het bedrijf komen, waardoor vele van hen niet de kans kregen om al hun collega’s te leren kennen”, vertelt Ellen Van den Abbeele, employer branding & recruitment expert bij Colruyt Group.

E-GIDS: Klaar voor je eerste job!

De start

“Enkele net afgestudeerden hadden zin om elkaar te ontmoeten en sterker te connecteren. Bij Colruyt Group vinden we open communiceren heel belangrijk, daarom organiseerden we een evenement voor alle young grads. We vroegen toen of ze allemaal die goesting hadden”, voegt Ellen Van den Abbeele er nog aan toe.

Het werd een interessant evenement. Iedereen kon elkaar beter leren kennen en zeggen wat ze wilden binnen het bedrijf. Wat bleek? De young grads wilden vooral drie dingen: onder de mensen zijn, het bedrijf beter leren kennen en hun netwerk uitbreiden binnen het bedrijf. Want ja, Colruyt Group is een groot bedrijf, met maar liefst 33.000 medewerkers. Met die feedback gingen Ellen en enkele young grads aan de slag, en zo werd de Young Grads Community geboren.

Hou je collega's te vriend: 5 tips!

Toffe events

De community organiseert leuke afterworkactiviteiten, waarbij starters uit verschillende diensten elkaar leren kennen. Door de pandemie vonden de eerste evenementen online plaats: een soort nieuwjaarsreceptie waar iedereen zichzelf kon voorstellen op een originele interactieve manier, een escape room, … Cool, hè?

Ondertussen kunnen de evenementen in real life plaatsvinden. De community organiseerde een summer event met petanquewedstrijd. Er was toen een foodtruck aanwezig, waardoor iedereen samen kon eten. Gezellig! Ook de pizza-en-gezelschapsspelletjesavond, horrorfilmavond voor Halloween en blinddatelunches waren een groot succes. Kortom, de community zit niet stil.

Lijkt zo’n community iets voor jou? Dan is Colruyt Group misschien wel jouw ultieme werkgever. Wist je trouwens dat ze ook een meter- en peterschap hebben? Meer daarover lees je hier. Zeker checken!

Extra: De comeback van de teambuilding

(Dolores Windels) - Bron: Go for happy Magazine

4 januari 2023
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook