Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 508

Volgende
Volgend artikel:

4 redenen waarom je maar beter niet overgekwalificeerd bent

Welke job is jou op het lijf geschreven?

Welke job op het lijf geschreven
Twijfel je nog over welke job nu écht bij je past? Achterhalen wat je precies wil doen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst heb je kennis nodig over je sterktes en zwaktes. Zo krijg je een duidelijker zicht op waar je heen wil met je carrière en maak je keuzes die je in de juiste richting sturen. We onderscheiden op werkvlak 4 soorten werknemers. Ga na in welke van de vier categorieën jij het meest thuishoort, en leer jezelf zo beter kennen. Handig om de koers van je carrièrepad te bepalen.

De perfectionist

Herken jij je in lijstjes, procedures en structuur? Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist. Je bent consequent en levert altijd het beste van jezelf. Het team weet dan ook dat ze op jou kunnen rekenen.

In groepsverband ben jij degene die het overzicht houdt. Doordat je op de kleine details let, kan je situaties goed inschatten. Daarnaast heb je wel tijd en ruimte nodig om goed te kunnen presteren. Je komt ook niet graag in tijdnood omdat er dan de mogelijkheid bestaat dat je fouten maakt.

De jobs voor de perfectionist: eventplanner, vertegenwoordiger

Extra: 4 tips tegen perfectionisme

Het sociale dier

De naam spreekt voor zich. Deze werknemer houdt van samenwerken. Als sociaal dier ben je goed in onderhandelen. Je haalt ook voldoening uit anderen helpen. Daarnaast hou je van voorspelbaarheid en creëer je graag routine.

Bij conflicten ben jij de persoon die de goede vrede probeert te bewaren. Conflictsituaties probeer je als sociaal dier te allen tijde te vermijden. Het sociale dier heeft het ook moeilijk met veranderingen. Je voelt je veilig in je routine en verkiest een rustige leef- en werkomgeving.

Jobs voor het sociale dier: sociale hulpverlening, leerkracht

TEST: Hoe emotioneel intelligent ben jij?

De aanpakker

Deze werknemer jaagt uitdagingen na. Als aanpakker hou je van afwisseling en ben je niet bang om de leiding te nemen. Je wil vooruit geraken door resultaten te boeken en zo je doelen te bereiken. Je bent niet bang om risico’s te nemen. Hierdoor neem je in probleemsituaties snel de juiste beslissingen. Een aanpakker wordt niet graag in twijfel getrokken of op de vingers getikt.

Ideale jobs voor de aanpakker: onderzoeker, leidinggevende functies

Ontdek: Wanneer ben je een alfaman/-vrouw?

De inspirator

Een inspirator is altijd te vinden voor een goede babbel. Je vormt een echte meerwaarde voor het team en hebt een sterke invloed op de onderlinge sfeer. Als inspirator wil je het meest van al gewoon plezier hebben in wat je doet. Je wordt graag gezien en werkt veel samen met andere collega’s. Anderen motiveren maakt jou gelukkig. De inspirator houdt niet van een te strakke planning en heeft moeite met deadlines. Voor deze collega hoeft werken niet altijd serieus te zijn.

Jobs voor de inspirator: animator, coach

Bepaal zélf je werkgeluk: 6 tips

(es/em) - Bron: And Work

26 augustus 2022
Anderen bekeken ook