Vorige

1 van 467

Volgende
Volgend artikel:

Werken in coronacrisis: financial & HR-officer Katrien getuigt...

VIDEO: Deze collega’s gaan op vrijdag uit de kleren

18 juli 2016
Bedrijven bedenken soms de vreemdste uitdagingen om een succesvolle teambuilding op poten te zetten. Hoewel minder soms meer is, had de teambuilding van dit bedrijf echt wel weinig om het lijf.

Dit bedrijf wou duidelijk een stapje verder gaan dan een avondje gezellig op café of een hindernissenparcours. Ze namen een expert onder de arm die de teambuildingsweek in goede banen moest leiden.

Groepsgevoel

Het begon onschuldig genoeg met enkele dagen die eerder om ‘emotioneel naakt’ draaiden. Vooral om te achterhalen hoe goed collega’s elkaar kunnen vertrouwen, elkaar respecteren en op elkaar kunnen rekenen. Het basisidee achter een teambuilding. Het groepsgevoel versterken en relaties opbouwen.

Hoe naakt is ‘naakt’?

Maar de laatste werkdag ging het er letterlijker aan toe. Werknemers werd gevraagd om naakt naar het werk te komen. Iedereen werd aangemoedigd, maar niemand was verplicht. Het was dus op voorhand gokken wie naakt ging komen en hoe naakt ze zouden zijn (ondergoed of geen ondergoed?).

Niet te vergeten dat de mogelijkheden voor gênante momenten plots de hoogte inschoten: wie ging er voor het pakje van de postbode aftekenen of de deur voor een wildvreemde opendoen? De koffie- of theepauze werd plots ook een iets delicatere zaak dan anders.

En ja, daar was een filmploeg bij.

 

TV-experiment

Dit ‘Naked Friday’-experiment vond plaats in het bedrijf Onebestway, een design- en marketingagentschap in Newcastle, maar er werden verschillende van deze experimenten ingeblikt. Het Britse tv-station Virgin 1 kwam er mee op de proppen. Zij maakten een zesdelige documentaire (The Naked Office) waarin ze 6 bedrijven volgden die in de knoop lagen met typische kantoorproblemen, zoals een chaotische baas, maar ook een familiaal conflict.

Zou jij dit durven op kantoor of zou je je plots toch ziek melden? Welke collega zou hier geen probleem mee hebben?

(sjv) - Bron: Ja.be / Cnbc.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14707 andere jobs