Vorige

1 van 104

Volgende
Volgend artikel:

6 manieren om je job (tijdens corona) veilig te stellen

Verover je droomjob dankzij Lady Gaga

24 oktober 2011
‘My mama told me when I was young, we are all born superstars’, zingt Lady Gaga in één van haar nummers. Hoewel dat niet helemaal klopt, is het niet zo vreemd te denken dat ze beroemd geboren is. Want in enkele jaren tijd is Lady Gaga uitgegroeid tot een wereldwijd popidool. En of het nu via haar liedjes, outfits, uitspraken, of optredens is: iedereen kent haar. Dus wie beter dan Lady Gaga kan ons leren hoe je de job van je leven vindt?

4 ‘Lady Gaga’-lessen bij je zoektocht naar een droomjob

1. Sociale netwerksites zijn je beste vriend 

Vorige maand verbrak Lady Gaga het Twitter-record: met 13 miljoen volgers heeft zij het meeste aanhang op Twitter.

Toch zijn het niet de volgers die het belangrijkste zijn. Als sollicitant is je aanwezigheid op sociale netwerksites al wat telt. Facebook, Twitter en LinkedIn zijn dankbare hulpmiddelen om je professionele netwerk uit te breiden.

2. Vind je eigen netwerk 

Zelf spreekt Lady Gaga over haar ‘kleine monsters’ als ze het heeft over haar fans. Hiermee probeert ze de muur die er normaal staat tussen popster en fan te doorbreken. Fans voelen zich aangesproken en geapprecieerd.

Het is mede dankzij deze netwerkstrategie dat ze zo geliefd is. Ben je dus op zoek naar een job? Dan kan ook jij hier voordeel uit halen. Maak de mensen uit jouw professionele netwerk duidelijk dat je hen apprecieert door mee te doen aan conversaties, hen te helpen bij hun zoektocht naar een job en ideeën uit te wisselen. Hoe meer energie je steekt in je eigen netwerk, hoe meer energie je netwerk in jou zal steken.

3. Blijf uniek 

“You have to be unique, and different, and shine in your own way”, is niet alleen één van de bekende uitspraken van de superster, ze past ze ook werkelijk toe. Want Lady Gaga, dat zijn: unieke outfits en dito muziekvideo’s. Hoewel ze door velen bekritiseerd wordt als ‘vreemde vogel’, kent iedereen haar wel.

Dat is ook wat jou te wachten staat. Zorg dat je werk maakt van een origineel en uniek CV. Het is gemakkelijk om te doen wat iedereen doet en een voorbeeld van een CV op het internet te zoeken. Maar onthoud goed dat je meer zal opvallen door dat clichébeeld van een CV te doorbreken. Je werkgever zal sneller zijn oog laten vallen op iemand met een origineel CV en uniek karakter dan op een grijze muis.

4. Wees vastberaden 

Wat hebben Lady Gaga, Barack Obama en Steve Jobs gemeen? Het zijn allemaal aanhouders. Als tiener wist Lady Gaga al wat ze wou doen. En ook al liep haar doorbraak niet altijd van een leien dakje, toch bleef ze bij haar gedacht om uiteindelijk te krijgen wat ze wat ze wou …

Ook al ben jij niet van plan om wereldberoemd te worden, onthoud gewoon dat je je hoofd niet moet laten hangen als alles even tegenzit. Wees realistisch over je kansen en bedenk goed wat je wil in het leven. Weet je wat je wilt? Ga ervoor en klamp je vast in de job.

(mw) – Bron: aol.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16974 andere jobs