Vorige

1 van 121

Volgende
Volgend artikel:

Klaar voor je eerste job!

Hoe maak je een vlekkeloos starters-cv?

6 april 2017
Je cv is het visitekaartje bij uitstek om die felbegeerde eerste baan te pakken te krijgen. Deze 4 tips vergroten je kans op succes.
starters-cv

1. Beperk je tot maximum 2 pagina’s

Rekruteerders worden bedolven onder de cv’s, zeker nu de jobs schaarser zijn. Verveel hen niet met eindeloze informatie, maar hou het beknopt. Volzinnen zijn overbodig, informatie die niets met de functie te maken heeft eveneens.

2. Zorg voor structuur

Breng de info onder in duidelijke rubrieken. Zo kan de rekruteerder de gewenste gegevens vlot terugvinden. De meest gebruikelijke volgorde van rubrieken is: persoonlijke gegevens, opleiding, beroepservaring, talenkennis, computerkennis en varia.

3. Kijk naar de lay-out

Het oog wil ook wel wat. Gekleurd papier en andere fantasietjes laat je beter achterwege. Een bladspiegel die makkelijk leest, is dan wel weer een aanrader.

4. Personaliseer

Pas naargelang de functie waarvoor je solliciteert niet alleen je motivatiebrief, maar ook je cv aan. Voor een managersfunctie wil je bijvoorbeeld je ervaring als praeses in de verf zetten, voor een job in het onderwijs kan het dan weer helpen dat je ooit bijlessen gegeven hebt. Neem in elk geval nooit zomaar een standaard-cv over. Je wil opvallen, toch? 

(wv) - Bron: Young Graduates e-book 2015  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14750 andere jobs