Helft werkende Belgen wil thuiswerken
Ruim de helft van de werkende Belgen zou minstens één dag per week willen thuiswerken, in de praktijk werkt slechts één op de zes wekelijks van thuis uit.
Dat is een van de vele conclusies uit het onderzoek van TalentLens, dat werd uitgevoerd bij 900 respondenten. Omdat mannen een opgeruimde omgeving minder belangrijk vinden dan vrouwen is het volgens psycholoog Olaf Korsten in hun voordeel om thuis te werken. Het bureau, of het thuiskantoor, is namelijk vaak rommeliger dan de werkplek op kantoor en daar kunnen vrouwen minder goed tegen.
Ook hechten mannen meer belang aan onafhankelijkheid dan vrouwen en vinden zij hulp én motivatie van anderen minder belangrijk dan vrouwen. ‘Thuis zijn er geen collega’s die aangeven of je iets goed doet’, aldus Korsten. ‘En daar kunnen mannen nu eenmaal beter mee om.’
(nm) – Elsevier.nl
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ruim de helft van de werkende Belgen zou minstens één dag per week willen thuiswerken, in de praktijk werkt slechts één op de zes wekelijks van thuis uit.
Om een goede balans te vinden tussen werk en privé geven ouders de voorkeur aan thuiswerk.Hierdoor kunnen ze voor de kinderen zorgen en bijverdienen.
Meer dan de helft (56%) van de werkende Belgen zou minstens één keer per week van thuis uit willen werken. Jobat ging op onderzoek naar de praktijk ...
Terwijl werknemers enkel voordelen zien in thuiswerken, staan werkgevers nog vaak weigerachtig omdat er voor hen kosten aan verbonden zijn. Welke?
Thuiswerken kan handig zijn, maar heeft ook nadelen. Waarom dan niet gaan werken in een koffiebar, bibliotheek of op een coworking plek?
Wie van thuis uit kan werken, lijkt een luizenleventje te leiden. Toch vereist dit een aantal vaardigheden en aardig wat discipline. Experts geven 5 uiterst praktische tips.
Let op bij een virtuele jobbeurs: zelfs vanuit je luie zetel is het belangrijk om de netiquette op te volgen als je kans wilt maken op je droomjob.
De geboorte van een kind is een heuglijke gebeurtenis. Verschillende instanties dragen graag een financieel steentje bij in de feestvreugde.
HWanneer kreeg je nog eens een complimentje over je werk van je baas of collega's? Een kwart van de werknemers kan het zich niet herinneren. Nefast voor het werkplezier, vindt Luc Mutsaers van plezieropjewerk.nl.