Thuiswerken
Vorige

1 van 231

Volgende

5 tips voor thuiswerkers

Wie van thuis uit kan werken, lijkt een luizenleventje te leiden. Toch vereist dit een aantal vaardigheden en aardig wat discipline. Experts geven 5 uiterst praktische tips.
#

1. Ken jezelf

Misschien is thuiswerken niets voor jou. Wie steeds opnieuw moet worden gemotiveerd, blijft best gewoon naar kantoor gaan.

2. Maak duidelijke afspraken

De grondslag van een thuiskantoor is een deur die sluit. Dat is misschien de moeilijkste van alle oefeningen en vele mensen falen hier. Thuiswerken is geen alternatief voor kinderopvang. Vermijd ook dat andere familieleden te pas en te onpas je kantoor binnenlopen met hun problemen.

3. Maak een uurrooster

Wat zijn je productiefste uren en wanneer heb je het moeilijk? Bewaar je intellectueel werk voor de uren waarin je je het beste voelt. Afspraken kunnen op andere tijdstippen. Neem geen afspraken op uren die je in het verkeer vastzetten. 11 uur in Brussel is altijd beter dan 9 uur in Brussel.

4. Ga verstandig om met eenzaamheid

De thuiswerker leidt een eenzaam bestaan. Probeer een netwerk van thuiswerkers op te richten, mensen die in een straal van een paar kilometer van bij jou leven en probeer ze af en toe te ontmoeten om samen te eten. Zo heb je de voordelen van het hebben van collega's, maar niet de nadelen ervan.

5. Doe een dutje

Het beste werktuig dat ooit werd uitgevonden is in de meeste kantoren verboden: het dutje. Harvard berekende dat een middagslaapje niet enkel goed is voor je visuele capaciteiten; ook je gezondheid en je gewicht profiteren ervan. Een dutje doen heeft een gelijkaardig effect als meditatie: focus op je ademhaling, relaxeer je lichaam en laat je gedachten de vrije loop.

(sjv)

8 augustus 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook