Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 722

Volgende

Stoeldansen, kantoorroeien, papierbasketbal... 7 tips om fit te blijven op het werk

Zitten is het nieuwe roken. Wil je meer bewegen tijdens de kantooruren? Zet je schrap voor deze 7 zogenoemde ‘deskercises’. De bureau-oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren en je hebt helemaal geen speciale dingen nodig.
#

1. Een zitbal is een prima investering. Je hoeft zelfs niet te bewegen. Simpelweg je evenwicht houden is al voldoende. Bovendien heb je op zo’n bal een prima zithouding.

2. Tijdens de middagpauze kun je je benen en billen trainen aan de hand van stoeloefeningen. Neem bijvoorbeeld de plankpositie aan en leun met twee armen op de stoel (zonder wieltjes!). Houd je rug recht en strek je armen. Houd deze positie 30 seconden vast, neem even pauze en herhaal.

3. Kantoorroeien is ook leuk! Let wel, dit doe je best niet als de baas in de buurt is. Zorg dat er wat vrije ruimte achter je is. Ga op je bureaustoel zitten en maak gedurende tien minuten roeibewegingen. Deze oefening is nog leuker als er enkele collega’s meedoen.

4. Zet de radio wat harder en dans terwijl je op je stoel zit. Tap met je voeten, sla je armen wild in het rond en vergeet je hoofd niet te bewegen. Stoeldansen bevordert de bloedsomloop en de muziek verbetert je stemming en vermindert je stressniveau. Ideaal om dagelijks gedurende enkele minuten te doen.

5. Wil je snel veel calorieën verbranden? Doe dan wat squats. Ze verstevigen niet enkel je bil- en buikspieren maar ze zijn ook goed voor je balans en conditie. Strek je armen voor je uit en buig diep door je knieën maar houd je rug kaarsrecht. Je billen moeten naar achter steken. Herhaal dit 20 keer. Met twee flesjes water in je handen wordt het nog net iets moeilijker.

6. Maak er een sport van om papier op een originele manier weg te werpen. Papierbasket is eenvoudig en plezant. Zet de prullenmand op de kast, neem een aanloop en dunk je prop papier in de mand. Gescoord? Loop dan nog snel een rondje door het kantoor. Hoe beter je wordt, hoe verder je de papiermand zet!

7. De schouderrol voorkomt pijnlijke nek- en rugspieren. Rol je schouders langzaam naar achteren en herhaal dit 10 tot 15 keer. Deze ontspanningsoefeningen kun je perfect doen terwijl je telefoneert. Er moet immers ook nog gewerkt worden!

(em) - Bron: SheKnows.com 

19 januari 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook