Roos Van Acker: 'Lerares Nederlands worden, is mijn plan B'

Roos Van Acker heeft een prachtige stem. Bewijs daarvan: haar werk bij Studio Brussel. En ja, iedereen mag daarvan meegenieten. Hopen dus dat haar succes mag blijven duren, anders zullen we met z’n allen dictie of Nederlandse les moeten gaan volgen …
Roos Van Acker
Roos Van Acker (34), Mechelen
www.roosvanacker.be

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit gedaan hebt?

Ik heb in Assenede één jaar dictie en voordracht gegeven aan jonge kindjes. Dat deed ik heel graag. Gedichten voordragen, is nog altijd het liefste wat ik doe. Als het ooit fout loopt in de media, is dictie of Nederlands geven mijn plan B.

Wat was de ergste studentenjob die je ooit gedaan hebt?

Geen enkele van mijn vakantiejobs heb ik tegen mijn zin gedaan. Zo verdiende ik geld om mijn eigen ding te doen. Als zestienjarige heb ik fruit geplukt. Ik kon zelf mijn uren bepalen, dat was plezant. Met dat geld ging ik op reis of ik gebruikte het om rond te komen tijdens mijn studies. Ik heb ook nog twee jaar bij een wervings- en selectiekantoor gewerkt, ik moest de psychologische testen uittikken. Daar heb ik bijvoorbeeld snel leren typen, dat komt nu goed van pas. Nadien heb ik mij op de muziek gestort en was er geen tijd meer voor vakantiejobs.

Hoeveel werd je toen betaald?

Bij het selectiekantoor verdiende ik 1.000 euro per maand, en in de fruitpluk zoiets van een 100 frank per uur (omgerekend: net geen 2,5 euro/uur, nvdr). Denk ik, want het is al lang geleden.

(mr) 

19 juli 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook