Op zoek naar je eerste job? 6 tips!

Als pas-afgestudeerde ga je op zoek naar je eerste job. Hoe begin je daar aan? Zet als starter jouw sterke punten in de kijker!
#

1. Zoek proactief

Vanachter je computer reageren op leuke jobs is een mooie start, maar zo pakt 99% van de werkzoekenden het aan. Probeer meer proactief te zijn. Bezoek jobbeurzen. Zo kom je rechtstreeks in contact met rekruteerders. Persoonlijk contact maakt een verschil, en je krijgt ook een beter beeld van wat ze verwachten. 

2. Verkoop jezelf

Wanneer je een job zoekt, ben je zelf een marketeer. Belangrijk is om jezelf zo goed mogelijk in de markt te zetten. Zie je cv, motivatiebrief, maar ook je profiel op de sociale media als je verkooptools. Zorg dat je professioneel overkomt, maar professioneel staat niet gelijk aan saai. Combineer professionaliteit met creativiteit en originaliteit, zonder te overdrijven.

3. Onderschat de kracht van een online profiel niet

Vergeet je sociale netwerk niet. Post regelmatig zaken op de sociale media over je vakgebied, rekruteerders houden de sociale media ook in de gaten, op het juiste moment slaan ze toe. Spring echter voorzichtig om met privé-informatie die je deelt via de online profielen op Twitter, Facebook en LinkedIn, want ook dat lezen potentiële werkgevers.

4. Spreek je netwerk aan

Maak aan je vrienden, familie en omgeving kenbaar dat je werk zoekt. Mogelijk hebben zij weet van een openstaande vacature, of kunnen ze een aanbeveling doen in hun eigen bedrijf. Onderschat de kracht van een aanbeveling niet. Wees daarom niet bang om naar een job te vragen, want als je niets vraagt, krijg je niets. Bouw je netwerk verder uit met interessante mensen die je ontmoet, misschien kunnen zij je wel een job aanbevelen. 

(wv) - Bron: Young Graduates e-book 2016  

6 april 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook