Vorige

1 van 473

Volgende
Volgend artikel:

Op het werk ben je beter niet te knap

NIEUW: een niet-storen-lampje voor aan je computer

15 juni 2018
Werk je in een open kantoorruimte? Dan heb je vast en zeker een hekel aan al die collega’s die je om de vijf minuten komen storen met vragen of privékwesties. De oplossing: het niet-storen-lampje!

Open kantoorruimtes zijn enorm hip. Ze geven je niet alleen een vrijer gevoel, maar bevorderen ook de sfeer op de werkvloer. Al is niet iedereen te vinden voor die grote open ruimtes. De reden waarom heel wat mensen er een hekel aan hebben? Zonder deur die je kunt sluiten, of een kubus waarin je je kunt verstoppen, is het makkelijk voor je collega’s om een praatje te komen slaan.

Wil je niet langer gestoord worden op de momenten dat je gefocust bent op je werk? Dan is het niet-storen-lampje 'Luxafor' de oplossing. Je plugt het in je computer en wanneer je druk bezig bent met het halen van een deadline kleurt het lampje rood. Het teken dat je absoluut niet gestoord wilt worden.

Weg frustraties

De Letlandse start-up GreyNut, die het lampje op de markt bracht, had zelf moeite met de open kantoorruimte. Eén van de oprichters werd boos nadat z’n partner hem iets vroeg terwijl hij druk bezig was met coderen. Het signaal dat er dringend iets moest veranderen. En zo werd het niet-storen-lampje geboren.

Een gat in de markt?

De vraag is alleen of je collega’s je echt even met rust laten als het lampje rood is. Bij GreyNut zijn ze alvast overtuigd na een testronde in hun kantoor. De eerste twee à drie dagen verliepen moeizaam, maar eens iedereen het systeem kende, verdwenen de frustraties als sneeuw voor de zon.

(dt/em) - Bron: Fast Company 

Niet-storen-lampje
Het leuke aan de lamp is dat je niet zelf continu moet schakelen om aan te geven of je nu wel of niet gestoord wilt worden. Een slimme tool analyseert al je activiteiten. Ben je druk bezig met een project, dan kleurt het lampje rood. Ben je rustig aan het scrollen door de nieuwsfeed van Facebook? Dan kleurt het lampje groen, wat wil zeggen dat je collega’s gerust een praatje mogen maken. Natuurlijk heb je van die dagen dat je liever alleen bent, en dat is oké. Je kunt het lampje ook handmatig instellen, afhankelijk van je humeur.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17588 andere jobs