Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

De 7 fases van een affaire op het werk

Militairen gaan vaker vreemd

9 september 2011
Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Syracuse University heeft legerpersoneel vaker overspelige relaties dan andere beroepen. Bijna één op drie gehuwde militairen zou wel eens een buitenechtelijke relatie hebben gehad.
Vreemdgaan

Waarom Amerikaanse militairen dubbel zo vaak vreemdgaan als het gemiddelde van de Amerikaanse bevolking, is niet helemaal duidelijk. Het is onzeker of de militaire loopbaan zelf een rol speelt.

Verleidingen

Onderzoeksleider Andrew London liet in het webmagazine HealthDay News optekenen dat de achtergrond en de persoonlijkheid van de betrokkenen mogelijk de rechtstreekse aanleiding vormen. ‘Men zou bijvoorbeeld kunnen denken aan persoonlijkheden met een voorliefde voor het nemen van risico’s.’

Als er effectief een verband bestaat tussen een militaire carrière en ontrouw, dan kan dat volgens de onderzoekers samenhangen met de vaak langdurige fysieke scheiding van de partners. ‘Misschien zit in de militaire cultuur ook een stimulans voor het gebruikmaken van de diensten van commerciële sekswerkers’, aldus nog London.

(mo) - Bron: Express.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16164 andere jobs