Lunch overslaan kost bakken geld
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Twintig procent van de ondervraagden eet aan zijn bureau, dertien procent neemt ‘zelden of nooit’ de tijd om ’s middags te eten. Experten waarschuwen voor het gevaar dat deze trend inhoudt. “Wanneer werknemers een middagmaaltijd overslaan, beseffen ze doorgaans niet dat op een dag de vermoeidheid plots zo kan toeslaan dat ze een burnout krijgen,” aldus Dr. Janet Scarborough Civitelli, een werkplaatspsycholoog bij VocationVillage.com.
“Hoe we onze middagpauze doormaken, heeft een enorme impact op hoe we ons de rest van de dag voelen,” vult Beverly Beuermann-King hieraan toe. Zij is stress- en wellness expert in Little Britain, Ontario, Canada. “Middagpauzes dienen om de energie die we verloren hebben, opnieuw aan te vullen. Ons lichaam heeft nu eenmaal af en toe nood aan rust om te kunnen recupereren en opnieuw te focussen. Daarnaast heeft onze spijsvertering tijd nodig om effectief te kunnen werken. We beseffen te weinig dat mensen hard hebben moeten vechten voor het recht om een middagpauze te kunnen krijgen. Door dit recht zelf op te geven, plaatsen we onszelf in een situatie waarvan we op termijn de gevolgen nog niet kennen.”
Voor zij die wel vasthouden aan hun dagelijkse middaglunch heeft Beuermann-King enkele tips.
“Probeer dan wat collega’s met een grote invloed op de werkvloer te overhalen om ’s middags iets leuks te gaan doen,” vult Civitelli verder aan. Onthou bovenal dat een lunchpauze net datgene kan zijn wat van jou een betere werknemer maakt, ongeacht wat anderen denken.
(jn)
7 december 2011Twintig procent van de ondervraagden eet aan zijn bureau, dertien procent neemt ‘zelden of nooit’ de tijd om ’s middags te eten. Experten waarschuwen voor het gevaar dat deze trend inhoudt. “Wanneer werknemers een middagmaaltijd overslaan, beseffen ze doorgaans niet dat op een dag de vermoeidheid plots zo kan toeslaan dat ze een burnout krijgen,” aldus Dr. Janet Scarborough Civitelli, een werkplaatspsycholoog bij VocationVillage.com.
“Hoe we onze middagpauze doormaken, heeft een enorme impact op hoe we ons de rest van de dag voelen,” vult Beverly Beuermann-King hieraan toe. Zij is stress- en wellness expert in Little Britain, Ontario, Canada. “Middagpauzes dienen om de energie die we verloren hebben, opnieuw aan te vullen. Ons lichaam heeft nu eenmaal af en toe nood aan rust om te kunnen recupereren en opnieuw te focussen. Daarnaast heeft onze spijsvertering tijd nodig om effectief te kunnen werken. We beseffen te weinig dat mensen hard hebben moeten vechten voor het recht om een middagpauze te kunnen krijgen. Door dit recht zelf op te geven, plaatsen we onszelf in een situatie waarvan we op termijn de gevolgen nog niet kennen.”
Voor zij die wel vasthouden aan hun dagelijkse middaglunch heeft Beuermann-King enkele tips.
“Probeer dan wat collega’s met een grote invloed op de werkvloer te overhalen om ’s middags iets leuks te gaan doen,” vult Civitelli verder aan. Onthou bovenal dat een lunchpauze net datgene kan zijn wat van jou een betere werknemer maakt, ongeacht wat anderen denken.
(jn)
7 december 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Tien procent van de werknemers werkt ’s middags gewoon door zonder te lunchen. Twee op drie neemt wel even tijd om te eten, maar doet dat gewoon aan zijn bureau of op zijn werkplek.
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat werknemers er best opvallende eetgewoonten op na houden. Mannen schamen zich voor hun bekertje chocolademelk, vrouwen doen alsof ze schoenen kopen.
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Sta jij op het einde van de dag ook vaak versteld van wat je ‘maar’ gedaan hebt? Enorm frustrerend, gelukkig kan een goed beheer van je agenda helpen.
Bestaan er regels bij het geven en ontvangen van presentjes? We staken ons licht op bij etiquettespecialist Kevin Strubbe.
De kantine als slaapkamer? Voor Wim was het vier nachten realiteit nadat een andere medewerker positief testte op het coronavirus. (+ VIDEO)
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat werknemers er best opvallende eetgewoonten op na houden. Mannen schamen zich voor hun bekertje chocolademelk, vrouwen doen alsof ze schoenen kopen.
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Tien procent van de werknemers werkt ’s middags gewoon door zonder te lunchen. Twee op drie neemt wel even tijd om te eten, maar doet dat gewoon aan zijn bureau of op zijn werkplek.
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Vervoersmaatschappij MIVB zet ook in coronatijden haar koers voort. Richting: duurzame groei en duurzame jobs.
Wat is de grootste strikvraag die je kan krijgen bij het solliciteren? Een flinke strikvraag lijkt ons deze klassieker: waarom wil je bij ons komen werken?
Je ziet een vacature die jou op het lijf geschreven is. Maar er is één probleem: je mist drie jaar ervaring. Hoe pak je dat best aan?