Thuiswerken
Vorige

1 van 224

Volgende

Meer dan 4 op de 10 managers doen aan telewerk

Telewerken wint steeds meer aan belang. Onderzoek van werkplekaanbieder Regus wijst namelijk uit dat 43 procent van de Belgische managers gedurende minstens de helft van de werkweek op afstand werkt.
#

Wereldwijd werkt bijna de helft van de managers (48 procent) minstens de helft van de tijd op een andere locatie dan het kantoor. In België is dat voor 43 procent van de managers het geval. Dat blijkt uit een internationale studie van Regus bij meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen.

De studie toont eveneens aan dat 40 procent (wereldwijd: 55 procent) van de Belgische managers van mening is dat een goed management ook vanop afstand kan, zolang managers hiervoor een speciale opleiding volgen.

Minder personeelsverloop

Een kwart van de Belgische bedrijven gebruikt momenteel een rapportagesysteem om de efficiëntie van telewerkers te monitoren. Ook doet 39 procent van de Belgische ondervraagden een beroep op videoconferentie-oplossingen, zoals Skype, voor een goede communicatie met hun werknemers.

Meer dan een derde van de Belgische respondenten (35 procent) vindt dat jonge werknemers meer verantwoordelijkheid nemen, wanneer ze de optie krijgen om te telewerken. “Talentvolle medewerkers behouden is één van de grootste uitdagingen voor Belgische bedrijven. Door hen de mogelijkheid te geven om flexibel te werken , blijven ze gemotiveerd, wat op zijn beurt zorgt voor minder personeelsverloop”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux.

(nm) 

19 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook