Thuiswerken
Vorige

1 van 224

Volgende

Wat doen werknemers écht als ze van thuis werken?

Ondanks de voordelen zijn veel werkgevers geen voorstander van thuiswerkende werknemers. Er wordt immers maar al te vaak gedacht dat er thuis minder wordt gewerkt dan op kantoor. Maar is dat wel zo? Wat doen werknemers écht wanneer ze niet op het werk verschijnen en op afstand werken?
#

In een infografiek van OnlineDegrees.com worden allerhande weetjes over thuiswerken uit de doeken gegaan. Zo blijkt dat in 33 % van de bedrijven sommige werknemers regelmatig van thuis uit mogen werken. Ook wijst de infografiek uit dat een hoger diploma de kans verhoogt dat een werknemer thuis mag werken. Ongeveer 35,6 procent van de werknemers met minstens een bachelordiploma werkt van thuis uit, terwijl slechts 11,2 procent van de werknemers met enkel een middelbaar schooldiploma niet continu op het werk moet verschijnen.

Voordelen

Daarnaast blijkt dat 48 procent van de thuiswerkende werknemers dit doet om hun werk (sneller) te kunnen afmaken. Ook minder afleidingen (44 procent), een hogere productiviteit (35 procent) en een betere werk-privébalans (35 procent) worden aangehaald als redenen om thuis te werken.

Ondervraagde werknemers gaven wel toe dat ze thuis regelmatig ook andere zaken doen die niet met het werk te maken hebben. Zo bekent 43 procent van de thuiswerkers soms televisie of een film te kijken , 35 procent profiteert ervan om wat huishoudelijke taakjes af te handelen en 28 procent maakt alvast het eten tijdens de werkuren. Tot slot durft 26 procent thuis tijdens een werkdag een dutje te doen, 24 procent drinkt wel eens alcohol en 20 procent speelt een videospelletje.

En het strafste van allemaal, vinden wij … Tot 7 procent van de thuiswerkers zit naakt of in ondergoed achter zijn of haar computer! Toch maar opletten als je een onverwachte conference call moet doen?

De volledige infografiek

(nm) – Bron: thedegree360.onlinedegrees.com 

11 augustus 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook