Vorige

1 van 551

Volgende
Volgend artikel:

Shana maakte van haar passie haar beroep: Lead Character Artist

Waarom vrouwen selectiever solliciteren dan mannen

16 maart 2016
In tegenstelling tot mannen, solliciteren vrouwen slechts wanneer ze over alle gevraagde kwalificaties beschikken. Mannen daarentegen stellen zich kandidaat voor een job wanneer ze 60 procent gekwalificeerd zijn. Deze cijfers komen uit een intern rapport van technologiebedrijf Hewlett-Packard (HP).
sollicitantenrij

Waar komt dit verschil vandaan?

Managementtijdschrift Harvard Business Review ging onlangs op onderzoek uit. Dat mannen meer zelfvertrouwen zouden hebben, wat vaak wordt geopperd, blijkt alvast niet de hoofdreden. De echte reden is dat vrouwen het selectieproces strikter interpreteren, en zich ook meer aan de regels houden.

Meisjes presteren op school vaak beter dan jongens, en volgen er dikwijls nauwgezet de opgelegde regels op. Maar in hun carrière later worden ze voor deze gewoonte minder beloond, bijvoorbeeld bij het nauwkeurig opvolgen van de richtlijnen voor een vacature.

Daarnaast spelen ook historische redenen

Vrouwen kregen pas in de twintigste eeuw volop kansen op de arbeidsmarkt, maar alleen indien ze over de juiste training en diploma’s beschikten. Ook speelt op sommige werkplaatsen nog altijd het vooroordeel dat vrouwen, om aangeworven te worden, meer aan de kwalificaties moeten voldoen dan mannen.

Zo wees een studie van McKinsey onlangs nog uit dat mannen vaak eerder worden aangenomen op basis van hun potentieel, en vrouwen eerder voor hun ervaring en cv.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14757 andere jobs