Vorige

1 van 100

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel wordt er minder gewerkt door corona?

Jonge moeders helft van maand vermoeid door slaapgebrek

28 april 2017
Dat kinderen wegen op de nachtrust van hun moeders is geen nieuws. Maar wel in welke mate ze vermoeid zijn. En opvallend is ook dat jonge vaders veel minder zwaar getroffen worden.

De resultaten komen uit een onderzoek van wetenschappers aan de Georgia Southern University bij bijna zesduizend ouders in de Verenigde Staten. De focus bij het onderzoek lag op slaapkwaliteit en invloed op iemands welzijn. Die impact bleek alvast groot. De onderzoekers stelden vast dat jonge moeders aangeven zich gemiddeld veertien dagen per maand vermoeid te voelen, tegenover elf dagen bij leeftijdsgenoten zonder kinderen.

Zeven uur slaap

Alleen de aanwezigheid van kinderen beïnvloedt de slaapkwaliteit van de vrouwen. Geen enkele andere factor – van opleiding tot lichaamsactiviteit – bleek namelijk een impact te hebben op de slaapduur van de vrouw. “Slechts 48 procent van de moeders registreerde om minstens zeven uur per nacht te kunnen slapen, tegenover 62 procent bij vrouwen zonder kinderen”, aldus onderzoeksleider Kelly Sullivan. Terwijl zeven uur slaap toch beschouwd wordt als minimum. Elk bijkomend kind in het gezin doet de kansen op onvoldoende slaap voor de moeder met bijna de helft toenemen.

En de vaders?

Tenslotte stelden de onderzoekers vast dat de vaders qua slaapduur geen enkele invloed ondervonden van de aanwezigheid van jonge kinderen in het gezin. Terwijl de moeders wakker zijn, slapen de vaders dus blijkbaar op hun twee oren.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14781 andere jobs