Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 250

Volgende

Lelijke mensen verdienen minder

15 april 2010
Onderzoek toont aan dat lelijke mensen minder verdienen dan schoonheden. Lelijkaards kelderen bovendien de omzet.
lelijk

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mooie advocaten vijftien jaar na het afronden van hun studie 6,5 procent meer verdienen dan hun minder goed bedeelde studiegenoten. Dat zegt de uit de Verenigde Staten afkomstige econoom Daniel Hamermesh woensdag bij de aanvaarding van zijn leerstoel Arbeidseconomie aan de Universiteit Maastricht.

Hamermesh vraagt zich af of de overheid lelijke mensen niet positief zou moeten discrimineren, omdat zij net als andere minderheidsgroepen achterbijven op de arbeidsmarkt. Volgens de econoom wegen de kosten van plastische chirurgie voor lelijke mensen niet op tegen de voordelen die hun dat kan opleveren.

Belangrijker bij mannen

Uit onderzoek blijkt volgens hem tevens dat bedrijven die mooie mensen op hun verkoopafdeling laten werken, beduidend meer omzet behalen dan bedrijven waar geen fraaie 'exemplaren' op die afdeling werken. Schoonheid speelt overigens bij mannen een nog grotere rol dan bij vrouwelijke werknemers, aldus de econoom.

Hamermesh denkt dat de bevoordeling van mooie mensen op het werk niet uit te roeien is. ''Mooie mensen zullen in het voordeel blijven, zowel op het gebied van geld als bij andere zaken. Lelijke mensen blijven in het nadeel'', voorspelt hij.

(ks) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook