Collega's
Vorige

1 van 559

Volgende

Ik wil Radio 1, mijn collega's Q-music. Wat nu?

Het klinkt stom, maar ik erger me aan de muziekkeuze van mijn collega’s. Zij luisteren altijd naar Q-music, terwijl ik liever naar Radio 1 luister. Hoe los ik dit op?
#

Het kan inderdaad soms storend zijn als je wordt gedwongen om naar een radiozender te luisteren die je minder ligt. Bovendien hebben sommige mensen moeite om zich te concentreren wanneer er veel en dynamisch gesproken wordt tijdens de uitzending. In elk geval moet je je collegiaal opstellen en rekening houden met de smaak van ieder teamlid.

Heb je het al eens aangekaart met jouw collega’s? Wanneer dit nog niet is gebeurd, pols je best eerst eens bij de anderen hoe zij dit zien en wat een oplossing kan zijn. Misschien zijn er nog collega’s die dezelfde voorkeur hebben als jij. Wanneer je niet alleen bent, is het gemakkelijker om het luistergedrag te veranderen Meestal wordt er echter rekening gehouden met de smaak van de meerderheid. Als mogelijke oplossing kan je ook voorstellen om alternerend, dag per dag of week per week, van radiozender te wisselen zodat iedereen tevreden wordt gesteld.

Trouwens, na verloop van tijd kan je elkaars muziekkeuze ook leren appreciëren en is het een verrijking om naar andere zenders te luisteren.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group).    

8 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook