Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Hoeveel verdien je als werknemer in een Disney Park?

Er was eens, heel lang geleden, in een land hier heel ver vandaan de perfecte werkplek voor mensen die van sprookjes houden … Wil jij werken in een wereld met prinsen, prinsessen en pratende dieren? Dan is een job in een Disney Park iets voor jou.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de rijkste van het park?

Heb je altijd al een echte prinses willen zijn? Dat kan! De meest populaire prinsessen zijn Assepoester en Belle. Zij verdienen tussen de 38.800 euro en de 52.300 euro per jaar. Elke dag maken ze honderden foto’s en toveren ze een lach op het gezicht van ieder kind. Sta je liever zelf niet op de foto? Dat is geen probleem: een fotograaf in een Disney Park verdient zo’n 33.000 euro per jaar.

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?

Werken in een Disney Park brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe Disneyfilms, krijg je ook 40% korting op alle souvenirs en mag je na je uren wel eens op een attractie. Weet je nog niet helemaal wat je wil doen, maar wil je graag wat horecaervaring opdoen. Een barman verdient zo’n 26.000 euro per jaar. Iemand die de zaal doet wordt gemiddeld 27.400 euro rijker. Mickey Mouse en co moeten natuurlijk ook goed eten en daar zorgt de chef-kok van dienst voor. Hij of zij verdient gemiddeld 45.100 euro.

Past het glazen schoentje?

Is het horeca leven niets voor jou? Geen probleem. Disney heeft vast wel een plaatsje op de marketingafdeling. Een marketing medewerker verdient gemiddeld 39.500 euro. Kan jij echter geweldig goed met cijfers om, weet jij wat werkt op de sociale media en hoe je de meeste likes kan verzamelen. Ga dan voor een job als digitale marketing manager en verdien zo’n 75.600 euro per jaar.

Op zoek naar een verborgen schat?

Ben jij op zoek naar de schat van Atlantis of weet je alles over geld. Dan moet je gaan solliciteren bij de financiële dienst van een Disney Park. Daar kun je tussen de 41.100 euro en de 71.800 euro verdienen. Je kan kiezen tussen een job als pricing specialist of eentje als financieel analist.

Ben jij een geboren leider?

Als jij net zoals Mulan de skills hebt van een geboren leider. Ga dan voor een positie binnen het management. Een directeur verdient bij Disney gemiddeld 70.200 euro. Niets voor jou en wil je liever programmamanager of projectleider zijn. Deze functies worden gemiddeld 72.600 en 89.600 euro betaald. Ben je meer technisch aangelegd? Ga dan voor Technical Lead en verdien zo’n 80.900 euro.

Hé ho, hé ho, je krijgt het niet cadeau

Ken jij alles van computers en heeft coderen geen geheimen meer voor jou. Dan kun je bij Disney aan de slag als ingenieur. Niet voor het bouwen van de verschillende attracties, maar als computeringenieur. Een web ontwikkelaar verdient bij Disney zo’n 56.500 euro. Werk jij liever met de nieuwste applicaties dan kan Disney je inschakelen als app-ontwikkelaar en verdien je zo’n 71.000 euro per jaar. Ook investeert Disney in zijn softwareontwikkelaars en ingenieurs. Het hoofd van de softwareontwikkelingsafdeling verdient het meest bij Disney en neemt jaarlijks zo’n 149.000 euro mee naar zijn kasteel.

Wil jij ook graag werken voor een bedrijf dat sprookjes tot leven werkt, lees dan verder op www.paysa.com/salaries/disney-parks-resorts en leef nog lang en gelukkig.

De looncijfers zijn gebaseerd op de lonen van zo’n 1.000 werknemers en het laatst geüpdatet op 16 maart 2018. Deze cijfers zijn jaarlonen en een schatting van het totaal brutoloonpakket, inclusief zaken zoals het basissalaris en de jaarlijkse bonus.

(mr) 

3 juni 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook