Vorige

1 van 889

Volgende
Volgend artikel:

Gelukkig op je werk in 7 stappen

De 7 leukste zomerberoepen

21 augustus 2018
Werken terwijl de stralende zomerzon je vanachter het raam toelacht. Je zou voor minder zin hebben om het werk neer te leggen. Tenzij je natuurlijk een van deze leuke zomerberoepen uitoefent…
Creamer

1. Waterglijbaan-tester

Voor diegene die niets liever doen dan zich in het water te begeven bij hoge temperaturen, is waterglijbaantester de ideale job.

Tommy Lynch is een van de gelukkigen. Hij mag als fulltime waterglijbaan-tester de wereld rondreizen en glijbanen keuren.

En zelf in het Nederlandse waterpretpark Tikibad in Wassenaar maken ze gebruik van testers. Zo werd vorige zomer hun nieuwste glijbaan door maar liefst 30 liefhebbers getest.

 

2. Eilandwachter

Vertoeven op een eiland en daarvoor nog eens 76.600 euro krijgen? Twee jaar geleden overkwam het de 35-jarige Brit Ben Southall. Hij werd uit 34.000 kandidaten verkozen om als ‘eilandbewaarder’ het idyllische Hamilton Island in Australië te bewaken.

Zijn taken? Behalve snorkelen en van het eiland genieten, moest hij een blog en een fotodagboek bijhouden.

> Bekijk de video waaraan Ben Southall de 'beste job ter wereld' overhield 

3. Creamer

Ben je jong, knap en beschikbaar gedurende zes weken? Dan is de job van creamer iets voor jou. Vorig jaar schreef de Franse gemeente ‘Les Sables d’Olonne’ aan de Atlantische kust een vacature uit voor het tot dan toe onbekende beroep van creamer.

De marketingstunt leverde Estelle (22) en Maksim (19), deze unieke functie op. Geen idee wat je je erbij moet voorstellen? Voor 850 euro per week (ofwel 5.000 euro bruto voor zes weken) bestaat je taak uit het insmeren van strandgasten met zonnecrème.

Met deze filmpjes konden Maksim en Estelle de job van Creamer strikken ... 

 
 

> Creamer, de studentenjob die iedereen wil 

4. Huwelijksreis-tester

Wil jij graag eens de wereld rondreizen met je partner? Als huwelijksreis-tester kan het gratis. Meer nog, je wordt er zelfs voor betaald!

Die eer was vorig jaar voorbehouden aan een Iers koppel. Uit meer dan 30.000 kandidaten waren zij de gelukkigen die de wereld mochten rondtrekken op zoek naar de spannendste bestemmingen voor pas getrouwden.

De stunt was bedoeld om een nieuwe Ierse website te promoten die de spannendste huwelijksreizen in de kijker zet. Een addertje onder het gras? Nee hoor, tijdens hun zes maanden durende reis door Afrika, Europa, Azië en de Verenigde Staten moest het koppel enkel hun ervaringen neerschrijven in een blog en een keer per maand een artikel schrijven voor ‘The Irish Times’. Oh ja, klein detail: hun loon bedroeg 20.000 euro.

> Droomjob: 20.000 euro om huwelijksreizen te testen 

5. Cocktailrecensent

Een cocktail bij valavond? Leuk. Er ook nog eens voor betaald worden? Nog leuker.

Ze zijn schaars, maar toch bestaan ze: cocktailrecensenten. Volgens Lenny Ann Low, recensent van de Australische krant ‘The Sydney Morning’, is het enige wat je nodig hebt een dosis bescheidenheid en een sterke lever. Moeilijk kan het niet zijn, toch?

6. Google-fietser

Dacht je dat een job bij de online zoekmachine Google enkel is weggelegd voor computernerds, dan ben je fout. Ook sportieve fietsers kunnen er hun sollicitatiebrief kwijt.

Bij Google zijn ze immers bezig hun database uit te breiden met informatie over fietsroutes. Het enige wat je moet doen is op je fiets springen en met camera en gps in de aanslag alle fietspaden verkennen. De bedoeling: ze nadien in kaart brengen voor de kaartenapplicatie van Google.

7. CBO

CBO staat voor de tot de verbeelding sprekende titel: Chief Beer Officer, ofwel bierproever.

Bij hotelketen ‘Four Points by Sheraton’ wierven ze zo iemand aan. De gelukkige werd de 28-jarige Amerikaan Scott Kerkmans. Zijn job? Die bestaat uit het proeven en selecteren van bieren!

> Hoe je van bier drinken je beroep maakt 

(mw) - Bron: Standaard.be 

Google Biker
Googlemaps zou je dus nog eens een leuke en sportieve zomer kunnen bezorgen!

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14614 andere jobs