Studentenjob
Vorige

1 van 74

Volgende
Volgend artikel:

Blijft een jobstudent ten laste van zijn ouders?

Zomerjobs: studenten weten wat ze willen

Bij Accent Jobs is het alle hens aan dek, want vandaag zoeken studenten én werkgevers volop naar elkaar. Accent Jobs maakt de match op klassieke en innovatieve manieren. We spraken met Hannelore Beel, area sales director bij Accent Jobs, voor een blik achter de schermen. “Vandaag willen studenten hun eigen agenda bepalen. Met die flexibiliteit moeten we rekening houden.”
#

“Het is nog nooit echt moeilijk geweest om jobstudenten te vinden”, weet Hannelore. “Het aanbod is altijd groter geweest dan de vraag. De ene job is al wat populairder dan de andere, maar meestal vinden we genoeg kandidaten voor onze jobs. Vandaag zelfs meer dan ooit.”

Nieuwe wetgeving stimuleert flexibiliteit

Een en ander lijkt te maken te hebben met de vernieuwde wetgeving rond jobstudenten. “Dat klopt”, weet Hannelore. “Terwijl jobstudenten vroeger maar 50 dagen mochten werken – ook al waren dat dagen van 3 uren – wordt hun maximale arbeidsduur nu berekend in aantal uren per jaar. Met 475 uren per jaar zijn studenten vandaag ook flexibeler. En staan ze dus ook open voor kortere werkdagen. Handig voor horecabedrijven, bijvoorbeeld.”

Studenten zijn kieskeuriger

“We merken dat studenten vandaag heel goed hun rechten kennen”, aldus Hannelore. “Dat is een goede evolutie, maar dat betekent ook dat ze veeleisend zijn geworden. Bovendien zien we dat ze hun agenda zelf willen bepalen. Ze willen bijvoorbeeld enkele weken werken om te sparen voor een festival en een vakantie, en na hun vakantie nog een korte periode werken met het volgende festival in het vooruitzicht. Voor ons betekent dat meer puzzelwerk. Dat is perfect haalbaar wanneer ze hun planning goed op voorhand doorgeven. Hoe dan ook, studenten engageren voor een langere periode, is moeilijker geworden.”

Technologie biedt flexibiliteit

De wereld verandert, en ook de arbeidsmarkt neemt een hoge vlucht. Daarom lanceerde Accent Jobs in april de app Nowjobs, die werkgevers en studenten – maar evengoed bijklussers of mensen tussen twee jobs – verbindt voor tijdelijke opdrachten (zie ook pagina 22). “Dat gaat van een horecazaak die dringend een afwasser nodig heeft tot een festival dat op het laatste moment nog een crewmedewerker zoekt of een bedrijf dat administratieve ondersteuning voor een korte periode kan gebruiken”, zegt Hannelore.


(sdc) - Bron: MARK Magazine 

10 juli 2017