Het loon van...
Vorige

1 van 867

Volgende
Volgend artikel:

Welke ingenieur verdient het meest?

Het loon van een jobstudent bij Utopolis Mechelen

Wij vroegen aan Stefanie Van Assche (24) uit Mechelen hoeveel zij bij Utopolis als jobstudent verdient.
Stefanie Van Assche, jobstudent Utopolis Mechelen

Stefanie Van Assche (24), Mechelen

  • Studie: master taal- en letterkunde Frans aan de VUB
  • Studentenjob: bij Utopolis bioscopen in Mechelen
  • Uurloon: 10,3 euro
  • Brutoloon: gemiddeld 500 euro per maand
  • Extra: gratis naar alle filmvoorstellingen

Wat doe je voor job?

Een beetje vanalles. Ofwel sta ik aan de kassa, ofwel moet ik als zaalwacht de kaartjes van de bezoekers scheuren en de zaal opkuisen na de filmvoorstelling. We worden ook ingezet op speciale evenementen, zoals de Drive-In Movies die elk jaar in juli en augustus plaatsvinden. Deze editie is echt de max: er is een Utopolis beach, een fancy cocktailbar en radiozender MNM zendt twee weken uit vanop ons strand.

Doe je je job graag?

Supergraag. Ik werk hier nu 3 jaar en heb echt toffe mensen leren kennen. We komen allemaal heel goed met elkaar overeen. Utopolis organiseert ook veel activiteiten voor het personeel en de jobstudenten: een nachtspel, een beachvolleytornooi, … Dat brengt je team vanzelf dichter bij elkaar. In september zit mijn studentenleven erop en is het tijd voor het ‘echte’ werk. Ik vind het nu al spijtig dat ik weg zal moeten gaan.

Hoeveel uren werk je per week?

We hebben een 8-uren contract waarbij we per avond 4 uur werken. Mijn vaste avonden zijn op dinsdag en vrijdag. Tijdens de vakanties doe ik meer uren.

Wat vind je van je inkomen?

Niet slecht voor een studentenjob. Elke maand levert het me toch zo’n 500 euro extra op. En we mogen gratis naar de film, ook een mooi voordeel!

Spaar je?

In augustus ga ik drie weken naar Thailand. Daarvoor heb ik geld opzijgezet.

Wat is je grootste kost?

Ik huur samen met drie vriendinnen een appartement in Mechelen. Mijn ouders betalen voorlopig nog de huur, maar voor de andere kosten zoals eten, kleding en meubels sta ik zelf in.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan reizen. Ik doe regelmatig citytripjes met vrienden. Onlangs zijn we met vier de auto ingesprongen voor een weekendje Parijs. We hadden een F1-hotelletje geboekt voor 12 euro per nacht. Heerlijk om er zo even tussenuit te zijn.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Veel reizen. Australië zou ik heel graag doen, en ook Cuba, Maleisië, Indonesië, … Misschien maak ik er dan wel gewoon een wereldreis van.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

13 augustus 2012
Anderen bekeken ook