Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een senior digital marketing consultant: 3.900 euro bruto

Het loon van een jobstudent bij Onbeperkt Jobstudent: 97 euro per dag

Onbeperkt Jobstudent Ellen
We vroegen aan Ellen (24) hoeveel zij verdient als jobstudent en wat haar job precies inhoudt.

Ellen (24)

  • Actief als: jobstudent bij Onbeperkt Jobstudent
  • Studies: orthopedagogie
  • Privé situatie: samenwonend
  • Netto loon: 96,72 euro (per dag)
  • Extralegale voordelen: kilometervergoeding en belastingvoordeel

Wat doe je als job?

“Als jobstudent bij Onbeperkt Jobstudent ga ik binnenkort samen met coaches naar bedrijven om hen kennis te laten maken met begrippen als diversiteit en inclusie. Nog veel te vaak trekken mensen met een beperking of een andere achtergrond aan het kortste eind, terwijl zij net een meerwaarde kunnen zijn.”

Check: Waarom zouden jongeren met een beperking niet kunnen of mogen werken?

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Vorig jaar ging ik zelf aankloppen bij Onbeperkt Jobstudent omdat ik op zoek was naar een bijbaantje. Omdat ik een autismespectrumstoornis heb, was dat niet evident. Gelukkig mocht ik al gauw aan de slag bij ZEB, waar ik een geweldige tijd heb beleefd. Toen ik hoorde dat de initiatiefneemsters van Onbeperkt Jobstudent workshops wilden geven aan bedrijven over inclusie op de werkvloer, wilde ik niets liever dan hen helpen. En die kans hebben ze me gegeven.”

Doe je je job graag?

“De voorbereiding van de eerste workshop is nog maar net achter de rug, dus nu is het spannend afwachten tot de eerste try-out. Maar ik heb er ongelooflijk veel zin in!”

Wat vind je van je loon?

“Dik oké! Ik denk dat ik één van de beter betaalde jobstudenten ben. (lacht) Dat Onbeperkt Jobstudent uitsluitend met bediendenstatuten werkt, heeft zo z’n voordelen.”

Ben jij tevreden met je loon? Doe de check met het Jobat Salariskompas
Gelukkig met wat je verdient?

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Ik hoef zeker niet meer te krijgen voor wat ik nu doe. Binnenkort ben ik afgestudeerd, en ik weet natuurlijk niet wat de toekomst nog in petto heeft voor mij. Maar ik doe mijn studentenjob graag, en als het kan, wil ik dat ook na mijn studies verderzetten. Al zal dat dan waarschijnlijk als flexi-jobber of freelancer zijn.”

FAQ: Al jouw vragen over flexi-jobs beantwoord

Hoeveel uren werk je per week?

“Eén dag per maand. Dat wil zeggen dat we op acht werkuren de voorbereiding en de workshop doen.”

Spaar je?

“Dat is momenteel wat moeilijk. Ik ben nog maar net gaan samenwonen met mijn vriend en ik wil niet dat hij voor álles moet opdraaien. Het geld dat ik verdien, gaat naar de kosten van het appartement, boodschappen of elektriciteit.”

Denk je aan je pensioen?

“Daar denk ik zeker aan, al heb ik momenteel het geld niet om al aan pensioensparen te doen. Zodra ik afgestudeerd ben, maak ik er werk van.”

Lees ook: 7 tips om een mooi pensioen op te bouwen

Wat is je grootste kost?

“Mijn bijdrage aan het huishouden. Ik leg elke maand zo’n tweehonderd euro bij: mijn volledige loon als jobstudent, en nog eens honderd euro van mijn spaarcenten.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Een auto, zo’n grote kost. Niet alleen in aankoop, maar ook de verzekeringen, de benzine enzovoort… Gelukkig kunnen we altijd een auto lenen van onze ouders. Al doen we bijna alles met de fiets. Ja, zelfs de boodschappen.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Gezelschapspelletjes. Mijn favoriet: Ticket to Ride! Het voelt minder als weggesmeten geld omdat je zo’n spel een leven lang kunt spelen, als je niets kwijtraakt natuurlijk. Doe mij dus maar honderd gezellige spelletjesavonden in plaats van één chique diner in een sterrenrestaurant.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen...

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Sowieso zou ik een mooi bedrag opzijzetten voor mijn oude dag. Verder zou ik uitkijken naar een groter huis. Het appartement waar we nu zitten, is goed voor zo’n vijf jaar, maar dan mag het wel wat ruimer zijn. En als er dan nog geld over is, zou ik een reis boeken.”

(dt/em)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

13 juni 2022
Anderen bekeken ook