Studentenjob Vorige

1 van 66

Volgende

Hoe lang mag je als jobstudent werken?

Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 475 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden voor jezelf en je werkgever.

13 juni 2019

Delen

Jobstudent

Vroeger kon je als jobstudent slechts 50 dagen aan de slag. Sinds 2017 is dat opgetrokken tot maximaal 475 uur per kalenderjaar.

Hierdoor kan je als jobstudent meer werken dan voordien en verlies je niet telkens een volledige dag van je krediet op werkdagen waarop je maar een paar uren werkt. Je werkgever kan je ook flexibeler inschakelen om pieken en dalen op te vangen.

Hoeveel uur per dag of per week mag ik als jobstudent aan de slag?

De normale arbeidsduur voor jobstudenten is gemiddeld 8 uur per dag, en maximum 38 uren per week. Voor bepaalde sectoren, bijvoorbeeld de horeca, bestaan wel uitzonderingen.

Voor minderjarige studenten gelden ook striktere voorwaarden om overuren te presteren. Als er dringend een machine moet worden hersteld, kan het bijvoorbeeld wel. Presteer je als student overuren, dan heb je recht op inhaalrust. Deze inhaalrust moet voor het einde van de volgende week in één keer worden opgenomen.

(kv) - Met dank aan Laga - Meer info: Student At Work 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?