Studentenjob
Vorige

1 van 74

Volgende
Volgend artikel:

Blijft een jobstudent ten laste van zijn ouders?

Hoelang mag je als jobstudent werken?

Jobstudent
Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 600 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden voor jezelf en je werkgever.

Vroeger kon je als jobstudent slechts 50 dagen aan de slag. Sinds 1 januari 2023 is het maximale aantal uren studentenarbeid verhoogd van 475 uren naar 600 uren per kalenderjaar. Het zou gaan om een tijdelijke maatregel tot 2024, daarna wordt het geëvalueerd.

Let wel: als je de grens van 600 uren overschrijdt, betaal je de normale sociale bijdrage in plaats van de verminderde sociale bijdrage.

Lees ook: Wie kan als jobstudent werken?

Hoeveel uur per dag of per week mag ik als jobstudent aan de slag?

De normale arbeidsduur voor jobstudenten is gemiddeld 8 uur per dag, en maximum 38 uren per week. Voor bepaalde sectoren, bijvoorbeeld de horeca, bestaan wel uitzonderingen.

Voor minderjarige studenten gelden ook striktere voorwaarden om overuren te presteren. Als er dringend een machine moet worden hersteld, kan het bijvoorbeeld wel. Presteer je als student overuren, dan heb je recht op inhaalrust. Deze inhaalrust moet voor het einde van de volgende week in één keer worden opgenomen.

Studentenjob FAQ: Alles wat je moet weten, in vraag en antwoord!

(kv/lm) - Met dank aan Laga - Meer info: Student At Work

13 januari 2023
  • Jobs voor studentenjob
Anderen bekeken ook