Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 329

Volgende
Volgend artikel:

Gamer, zet je skills op je cv!

Gebruik de zomer om een job te vinden

zomer laptop
De zomer is voor sollicitanten het ideale moment om hun slag te slaan, zo blijkt. Onder meer het warme weer en de langere dagen kunnen namelijk in het voordeel van kandidaten spelen.

De zomer is dé geschikte periode voor een succesvolle zoektocht naar werk, onder meer omwille van de volgende 5 redenen:

1. De zomer maakt de zoektocht naar werk aangenaam

Het is best aangenaam om in de zomer - in tegenstelling tot in de winter – naar een job te zoeken. Je hoeft niet achteruit gezakt in de zetel je laptop op te stellen, je kan dat nu gewoon buiten in het zonnetje doen. Ga naar een park of zet je op een terrasje om die belangrijke sollicitatiebrieven te schrijven. Ongetwijfeld weerspiegelt jouw brief dat positieve, zomerse gevoel en dat kan alleen maar in goede aarde vallen.

CHECK OOK... In 4 stappen naar een perfect CV (e-gids)

2. Juli en augustus zijn voor vele bedrijven een rustigere periode

Werknemers hebben vaak meer tijd in de zomer om sollicitatiegesprekken af te nemen, aangezien de zomer voor vele bedrijven een minder drukke periode is. Natuurlijk is dit niet altijd even positief, want zo’n rustigere periode zorgt er natuurlijk ook voor dat belangrijke individuen, zoals een personeelsmanager, op vakantie zijn.

3. Meer activiteiten = meer opties

In de zomer kan je gebruik maken van bepaalde evenementen om contacten te leggen met allerhande mensen die jou kunnen helpen met je zoektocht en dit in een eerder ongedwongen sfeer. Zelfs uit een barbecue van vrienden kan je meer halen dan je denkt! Want is de werkgever van die vage kennis niet net op zoek naar jouw specifieke profiel?

HANDIG! 5 tips om jezelf een nieuwe job te netwerken

4. Makkelijker om tijd vrij te maken

Als je al een job hebt, maar je bent op zoek naar een andere uitdaging, dan zijn de zomermaanden uiterst geschikt om een uitgebreide zoektocht te ondergaan. Je kan namelijk je jaarlijkse vakantie gebruiken om zowel op sollicitatiegesprekken te gaan, als om van de zon te genieten.

5. Tijdelijke vervangingen kunnen uitdraaien op een vast contract

Werknemers die voor een langere tijd op vakantie gaan, worden vaak voor even vervangen, omdat het werk zich nu eenmaal opstapelt. Ook dit kan positief zijn voor werkzoekenden. Je kan bijvoorbeeld via een uitzendkantoor tijdelijk aan de slag gaan in een bepaald bedrijf en dat kan precies de juiste deuren openen of ervoor zorgen dat je de nodige ervaring opdoet.

KLAAR? Start je zoektocht op Jobat.be en … go for happy!
Job-alert: jobs op maat in je mail. 3 kliks en klaar

(nm) - Bron: Blog.brazencareerist.com

11 augustus 2023
Anderen bekeken ook