Sollicitatiebrief
Vorige

1 van 71

Volgende
Volgend artikel:

Kandidaten die ChatGPT inzetten, worden vaker uitgenodigd

Gids

Zo schrijf je een overtuigende motivatiebrief

e-gids motivatiebrief schrijven

Een motivatiebrief begeleidt je cv en heeft zo zijn eigen doel. In de motivatiebrief doe jij je verwachtingen en sterktes uit de doeken. Dat is geen eenvoudige opdracht. Maar niet getreurd, want met een gestructureerde aanpak én de nodige tips stel ook jij de perfecte sollicitatiebrief op.

In 3 stappen naar de perfecte sollicitatiebrief:

  1. Structureer: wat schrijf je in je inleiding? Welke twee vragen moeten beantwoord worden in je middenstuk? En hoe besluit je best je motivatiebrief?
  2. Geef vorm: zorg dat de stijl van je brief bij het bedrijf én de job past waarvoor je solliciteert.
  3. Solliciteer: overtuig de recruiter dat jij dé geschikte kandidaat bent voor de job en/of als werknemer perfect in zijn/haar bedrijf past!

Bij het solliciteren stuur je samen met je cv ook best een motivatiebrief mee, waarin je kort beschrijft waarom jij de juiste persoon bent voor het bedrijf of de job in kwestie. Jouw motivatiebrief is altijd persoonlijk en verschilt per bedrijf. Je kan dus niet steeds dezelfde motivatiebrief naar verschillende bedrijven sturen. En ja, er zijn zeker enkele dingen waarop je moet letten bij het schrijven van zo'n brief. Gelukkig krijg je van ons in bovenstaande e-gids alle tips & tricks om een vlijmscherpe sollicitatiebrief neer te pennen én de job van je dromen binnen te halen!

Waarom je best sleutelwoorden gebruikt? Hoe je netwerk goed van pas kan komen? Of welke standaardzinnen je best vermijd? Ontdek het snel! En download alvast ook even onze voorbeeld-motivatiebrieven, die je kan gebruiken voor een doelgerichte sollicitatie, voor een open sollicitatie of voor wanneer je (als starter) nog onvoldoende ervaring hebt.

Lees meer over
Anderen bekeken ook

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Of zoek in 42925 andere jobs