Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 265

Volgende
Volgend artikel:

Wat denkt jouw baas als jij opslag vraagt?

Hoeveel ga je verdienen in die nieuwe job?

Hoeveel ga je verdienen in die nieuwe job
Steeds vaker wordt het salaris door werkgevers vermeld op Belgische vacatures. Loon is dan ook belangrijk bij de keuze voor een nieuwe job.

Lange tijd was het ongebruikelijk dat bij vacatures ook een inschatting van het salaris werd vermeld. Maar het tij lijkt te keren. Uit onderzoek van het Nederlandse databedrijf Jobdigger bij 250.000 Belgische vacatures blijkt dat 6,7 procent daarvan intussen een loonindicatie bevat. In oktober 2021 was dat nog 3,5 procent. De opmars is dus duidelijk.

Lees ook: Welke factoren bepalen je loon?

Hogere conversie

Eerder onderzoek van Jobat en Made in wees al uit dat 40 procent van de Belgische werknemers of kandidaten een aantrekkelijk loon en bijhorende extralegale voordelen voorop stellen. Of correcter: het staat in hun top drie van zaken die ze belangrijk vinden bij een werkgever, naast elementen als ligging, jobinhoud of werksfeer. Bij Jobat stellen ze ook vast dat een salarisvermelding op vacatures zorgt voor een hogere conversie.

In Nederland blijkt het vermelden van een duidelijke indicatie van het salaris al veel meer ingeburgerd. Dat is daar al bij 42 procent van de vacatures het geval, een verdubbeling op een jaar tijd.

Loonsverhoging later? Je startloon is cruciaal

(William Visterin)

16 december 2022

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook