Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 375

Volgende
Volgend artikel:

Brussel betaalt het best

Hoe Airbnb een bijverdienste van 84.500 euro... per dag werd!

Barcelona
Tenminste als je 1 van de 374 superverhuurders bent. Want met één appartement in je bezit, zal het je ongetwijfeld een stuk minder opleveren. Maar in Barcelona is het verhuurplatform Airbnb een échte miljoenenbusiness.

De missie van Airbnb? Je eigen woning verhuren terwijl je zelf afwezig bent. Op die manier kun je makkelijk een centje bijverdienen. En dat komt ongetwijfeld goed van pas als je er zelf even tussenuit knijpt.

Maar in toeristische trekpleisters – denk maar aan Barcelona – staat de oorspronkelijke missie in schril contrast met de miljoenenbusiness die achter het verhuurplatform schuilt. Maar liefst 374 mensen hebben namelijk zowat de helft van alle appartementen die in de grootstad via Airbnb worden verhuurd in handen.

Geheime business

Airbnb zelf komt met heel andere cijfers op de proppen. Volgens Arnau Muñoz – directeur-generaal van het verhuurplatform in Spanje en Portugal – hebben vier op vijf verhuurders slechts één flat.

Maar nu blijkt dat mensen met een licentie voor slechts één woning, vaak vijf of meer appartementen in de aanbieding hebben. Het record: 65 flats voor één en dezelfde licentie.

Nog straffer ... 374 mensen hebben meerdere licenties, voor een totaal van zo’n 4.642 woningen. Tien daarvan hebben samen maar liefst 996 appartementen. Dat levert hen ongeveer 2,5 miljoen euro per maand op. Het opmerkelijke is dat achter de verhuurders vaak buitenlandse investeerders schuilen. Geen gewone mensen dus die een klein centje willen bijverdienen.

59.000 kamers extra

Niet moeilijk dat Barcelona overspoeld wordt door toeristen. Drie jaar geleden zette de burgemeester zelfs de strijd in tegen het verhuurplatform, omdat de toeristische sector er zwaar onder leed.

Grof geld

Er bestaat dus geen twijfel over mogelijk: met Airbnb kun je makkelijk grof geld verdienen. De top tien van de superverhuurders verdient zelfs tot 84.500 euro per dag. Als ‘bijverdienste’ kan dat natuurlijk wel tellen.

Iets voor jou? Doe geen moeite! Intussen kun je in Barcelona geen licentie meer krijgen om je appartement te verhuren. En de kans dat je er ooit nog een krijgt, is bijzonder klein. Maar of daarmee de miljoenenbusiness aan banden worden gelegd, is nog maar de vraag.

(dt/em) - Bron: Express 

Barcelona
Maar het kwaad was al geschied. Voor slechts 230 euro kon iedereen een licentie krijgen, en op iets meer dan twee jaar kreeg Barcelona er 9.611 verhuurders bij. Voor de bestaande hotels betekende dat een concurrent met in totaal zo’n 59.000 kamers. 18 juli 2016

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook