Vorige

1 van 97

Volgende
Volgend artikel:

Ga een jaar 'thuiswerken' op Barbados

10 onmisbare apps voor tijdens je volgende business trip

4 augustus 2017
Reis je de wereld rond voor je werk? In het digitale tijdperk is je smartphone je beste vriend. Contracten online tekenen, vluchten boeken met je smartphone of vertalen on the go. Deze tien apps mag je zeker niet missen.

1. PackPoint

Ik ga op reis en neem mee… Je koffer pakken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar met PackPoint gaat het als een fluitje van een cent. Deze app maakt een lijstje op basis van de duur van je reis, de bestemming, de weersverwachtingen en je planning. In een handomdraai ben je vertrekkensklaar.

2. XE Currency

Wat is de waarde van 5.000 kronen of 150 Britse pond? Geen eenvoudige vraag, tenzij je elke dag de wisselkoersen uit het hoofd leert. Deze app geeft je meteen het juiste antwoord. Meer dan de bedragen en de juiste munteenheid ingeven, moet je niet doen. En als je de meest recente wisselkoers handmatig ingeeft, kun je de app ook offline gebruiken.

3. Microsoft Translater

In een ander land is het vaak lastig om de menukaart te ontcijferen. Met Microsoft Translater vertaal je tekst makkelijk en snel in meer dan 60 talen. En je kunt de app ook offline gebruiken als je de talen downloadt. Een tip: met de app kun je ook afbeeldingen vertalen, super handig als je op zoek bent naar de straat van je hotel in China.

4. TripIt

Ben je geen organisatietalent? Dan is TripIt onmisbaar. Mail je bevestigingen door van je vlucht, hotel, restaurant of huurauto en de app stelt een dagelijks reisschema op. En dat is niet alles. Deze app suggereert allerlei bezienswaardigheden en activiteiten zodat je je tijd optimaal kunt benutten.

5. Expensify

Ontploft je portemonnee van de kassabonnetjes na een zakenreis? Met deze app kun je snel en eenvoudig je onkostendeclaratie regelen. Via de smartscan kun je al je bonnetjes inlezen en verwerken. Zo ben je zeker dat je alle kosten van je trip kunt aangeven.

6. Foodspotting

Ben je gek op eten en probeer je graag iets nieuws? Met Foodspotting vind je de lekkerste gerechten en de beste restaurants in het buitenland. Een groot voordeel: de app maakt gebruik van aanbevelingen van de lokale bevolking. Zo ben je zeker dat je niet in een of andere commerciële val loopt.

7. Google Trips

Geen gedoe meer met 1001 papieren. Google Trips vervangt de papieren gids volledig. Deze app verzamelt al je reisgegevens uit je Gmail-account: van je vlucht en hotelreservering tot huurwagen. Handig wanneer je niet over een internetverbinding beschikt.

8. Tripadvisor

Een klassieker onder de reisapps, maar je kunt echt niet zonder. Op deze app vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s van accomodaties en hotels. En je kunt meteen je vlucht of hotel boeken via de app. De complete reisencyclopedie in je broekzak of handtas.

9. Evernote

Heb je nood aan structuur? Dan is Evernote de ideale app voor je. Vergeet de papieren agenda en schrijfblokken, Evernote is vanaf nu je digitale schrift. Maak een duidelijk overzicht van je afspraken, to-do lijstjes voor je werkweek en sla interessante links van het internet makkelijk en snel op. Al je notities worden automatisch gesynchroniseerd op zowel je computer als je tablet. Zo vergeet je niets meer.

10. Yelp

Wil je geen tientallen apps op je smartphone? Yelp is een app waarop mensen hun ervaringen delen. Niet alleen over restaurants of bars, maar ook over huisartsen, supermarkten en benzinestations. En je kunt via de app in contact komen met andere reizigers. Zo ben je nooit alleen.

(dt/em)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17951 andere jobs