Vorige

1 van 59

Volgende
Volgend artikel:

Daarom is je digitaal welzijn zo belangrijk

7 tips om alles uit je iPad te halen

24 oktober 2014
Hoe goed ken jij je iPad? Haal je er echt alles uit wat erin zit? Expert Jozef Dresselaers geeft je enkele verrassende tips.
iPad touch

1. Spaar je batterij

Hierover bestaan er veel misverstanden. Wat niet werkt, is apps continu stoppen. Wat wel werkt, is de helderheid van het scherm aanpassen en de vliegtuigmodus inschakelen als je geen wifi of bluetooth nodig hebt.

Apps met locatievoorzieningen vergen trouwens minder van je batterij dan je denkt. Facebook daarentegen is een echte slokop.

2. Maak een talenknobbel van je iPad

Op de iPad zijn meerdere woordenboeken gratis te installeren. Klik tweemaal op een woord. Selecteer [Definieer] en klik daarna in het venster op [Beheer] om een woordenboek naar keuze te downloaden.

3. App kwijt? Zo vind je hem terug

Ben je snel op zoek naar iets op je iPad? Sleep het midden van je scherm naar beneden en gebruik de zoekfunctie van iOS. Als een app ergens verborgen zit in een mapje, vind je die snel terug.

4. Leer multitasken

Het multitaskingsscherm is een handige tool om het overzicht te behouden. Om dat op te roepen, klik je twee keer op de thuisknop of veeg je met vier of vijf vingers omhoog op het iPad-scherm.

Ook tussen apps kun je navigeren. Veeg met vier of vijf vingers van rechts naar links, en terug.

5. Eerste Hulp Bij Problemen

Blokkeert je iPad? Houd de knop voor de sluimerstand bovenaan het apparaat ingedrukt tot het rode schuifbalkje verschijnt. Schakel het apparaat uit. Daarna hou je opnieuw de sluimerknop ingedrukt tot het Apple-logo verschijnt.

6. Iets gewist?

Per ongeluk iets gewist? Schud je iPad en klik op [Herstel]. Dit werkt ook met een iPhone.

7. Extra tv-scherm

We vroegen tenslotte Frank Buyse, voetbaljournalist en medeauteur van ‘Tot u spreekt Jan Mulder’, waarvoor hij zijn iPad het meest gebruikt … “Om overal ter wereld kranten te kunnen lezen. Maar ook om te mailen, om mijn muziek altijd dichtbij te hebben én om naar voetbal te kijken terwijl mijn vrouw op tv naar ‘Liefde kent geen Grenzen’ kijkt.”

(td) – Bron: MARK Magazine 

Frank Buyse

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14231 andere jobs