Computer en internet
Vorige

1 van 72

Volgende

5 redenen waarom jij een iPad moet krijgen van je baas

21 december 2011
Een iPad is een duur, maar o zo plezant speeltje. Onbegonnen werk dus om je partner te overtuigen jullie spaarcenten daar aan uit te geven. Dan is het makkelijker om je baas te overhalen, wij vertellen je hoe.
iPad

1. Indruk maken op klanten

Hoe kan je je klanten het best duidelijk maken dat ze te maken hebben met een bloeiend en modern bedrijf? Door met een iPad op klantenbezoek te gaan natuurlijk! Vroeger werkte het misschien om in kostuum uit een dikke BMW te stappen, maar nu zijn het de speeltjes van Apple die indruk maken. Je baas kan zo zelfs besparen: hij moet geen dure leasewagen meer betalen, in jeansbroek uit een Fiat stappen met een iPad onder de arm maakt tegenwoordig meer indruk.

2. Klanten zijn aandachtiger

Presentaties zien er nog professioneler uit op het heldere scherm van de iPad. In een gezelschap waar een beamer niet past, maak je met je iPad een veel directer contact met de klanten. Voor (web)designers is het zeker een fluitje van een cent om de baas te overtuigen een iPad aan te schaffen. Een demo van een nieuwe website of huisstijl wordt op die manier voor de (potentiële) klant een visuele sensatie. Of nog een argument: ieder bedrijf moet toch weten of de eigen website goed uitkomt op een iPad, en wie is er beter geschikt om dit te testen dan jij?

3. Opleidingen worden goedkoper

Bijblijven is makkelijker en goedkoper met een iPad. Tijdschriften, kranten en boeken zijn zo makkelijk te lezen, en belangrijk voor je baas: zulke abonnementen zijn meestal goedkoper op een iPad dan op papier. Of met iTunes U kan je videolessen en lesmateriaal bekijken van topuniversiteiten van over de hele wereld. Een dag op cursus is al snel duurder dan bij te blijven via een iPad. Pas wel op met dit argument: je baas kan je ook echt fysiek op cursus sturen.

4. Vervangt je versleten laptop

Is je computer aan vervanging toe? Ruil hem dan in voor een iPad. Dat is goedkoper en even handig. Je kan er meestal ook je werk e-mails op ontvangen (Microsoft Exchange wordt ondersteund), en met een 3G-model kan je overal werken. Dat is beter dan een laptop waar je toch al niets op mocht installeren zonder toestemming van de IT-boys.

5. Auw! Mijn rug

Rugklachten zijn de schrik van elke werkgever. Al die ziektedagen kosten hem tonnen geld. Deze strategie werkt het best in 2 stappen. Klaag eerst tegen je baas dat je tegenwoordig zo’n last hebt van je rug: “Waarschijnlijk door het heen en weer sleuren van mijn laptop, al die dossiers en de stapels vakliteratuur ... “ Maak daarbij de subtiele opmerking dat het handig zou zijn dat er een apparaat zou bestaan waarmee je alles kan doen, maar dat niet te zwaar is om te dragen. Een paar weken later zeg je tegen je baas dat je de oplossing gevonden hebt: de iPad!

(mr) &nbsp&nbsp

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook