Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

Man verdient 7.200 euro/maand … met reizen

28 augustus 2012
In 2006 besloot Matt Kepnes na een trip naar Thailand zijn leven helemaal om te gooien. Huisje, tuintje, boompje: hij had er helemaal geen zin in. In plaats daarvan startte hij een reisblog, waarmee hij vandaag maandelijks zo’n 7.200 euro verdient!
Matt Kepnes

De reisblog NomadicMatt.com, die maandelijks zo’n 200.000 unieke views oplevert, is zo bekend dat Matt Kepnes regelmatig wordt uitgenodigd om op conferenties te spreken. Daarnaast refereren andere belangrijke reisgidsen- en artikels regelmatig naar zijn blog. In februari 2013 ligt ook zijn boek ‘How To Travel The World On $50 A Day’ in de winkelrekken. Dat alles levert hem maandelijks zo’n 7.200 euro op. Niet slecht om gewoon wat rond te reizen, lijkt ons?!

Effectief werken!

Maar er komt heus wat bij kijken. Op zijn blog geeft hij immers tips aan ervaren en minder ervaren reizigers, van de beste hostels om te overnachten tot tips over de goedkoopste creditcard om mee te reizen. Daarvoor moet hij dus ook effectief werken. “Toen ik begon, had ik iedere dag het zaterdaggevoel. Ik had niets te doen en had alle tijd. Nu moet ik effectief werken: dingen opzoeken, telefoontjes plegen en op conferenties spreken. Ik ben voortdurend prijzen aan het controleren en contacteer dagelijks toeristische diensten zodat ik andere reizigers zo goed mogelijk kan helpen.”

En daarmee krijgt hij heel veel aandacht. Zijn artikel “Why I’ll Never Return To Vietnam” veroorzaakte bijvoorbeeld een wijdverspreide controverse, nadat het in het Amerikaanse onlinemagazine The Huffington Post verscheen. In het bericht beschrijft Kepnes hoe hij in Vietnam meerdere malen werd opgelicht en inwoners hem steeds schaamteloos te veel aanrekenden. Zijn artikel kreeg zoveel wereldwijde aandacht dat zelfs ambtenaren van de Vietnamese overheid zich in het debat kwamen moeien.

Wandelende geldautomaat

“Mijn blog is mijn mening – goed of slecht. Niemand voelt zich graag een wandelende geldautomaat. Er zijn veel mensen die Parijs, Londen of Bali niet leuk vinden door bepaalde gebeurtenissen die ze daar hebben gemaakt. Dat gevoel heb ik dus bij Vietnam.”

Veel mensen beschuldigen Kepnes ervan dat hij het echte leven niet onder ogen wil zien en dat hij wegloopt van de echte wereld. Zijn reactie? “Ik loop juist naar de wereld toe: naar exotische plaatsen, nieuwe mensen, verschillende culturen en mijn eigen idee van vrijheid.”

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Aanbevolen jobs