Het loon van... Vorige

1 van 637

Volgende

Lionel Messi verdient Belgisch maandloon op 20 minuten

Voetbalvedette Lionel Messi heeft bij zijn club FC Barcelona een nieuw contract ondertekend dat hem tot 30 juni 2021 aan de Catalaanse voetbalclub bindt. Tegen dat moment zal de Argentijnse voetballer 34 jaar oud zijn.

27 december 2017

Delen

Lionel Messi

Messi beëindigt dus waarschijnlijk zijn carrière bij Barcelona, de club waar hij overigens al van zijn dertiende aan de slag is. Zo’n haast levenslange carrière bij eenzelfde club is in het hedendaagse profvoetbal eerder uitzonderlijk.

70 miljoen euro/jaar

Nog opmerkelijker is het loon dat Messi de komende jaren gaat verdienen. Messi strijkt per jaar naar schatting 70 miljoen euro op. Hierbij zitten het vaste loon, maar onder meer ook de geschatte premiegelden en het tekengeld, een voor voetballers typische ‘loyaliteitspremie’ om hem te bedanken voor zijn verlengd verblijf in de Catalaanse hoofdstad.

Reken daar nog wat portretrechten bij en je weet dat Messi zijn schaapjes op het droge heeft.

2.875 euro/maand

Per maand gaat de Argentijn dus ruim 5,8 miljoen euro verdienen of 1,35 miljoen euro per week. Op een dag is dat ruim 192.000 euro of meer dan 8.000 euro per uur. Op 20 minuten is dat zowat 2.700 euro.

Dat is ongeveer evenveel als wat de doorsnee Belg verdient. Volgens de loonwijzer van Jobat is dat 2.875 euro bruto per maand. Of anders gesteld: Messi verdient evenveel als tweeduizend werkende Belgen samen.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?