Vorige

1 van 716

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig social media marketeer: tussen de 1.800 en 2.500 netto

Kevin De Bruyne verdient 6.579 euro per uur … maar voetballers zijn niet de best betaalde sporters!

10 november 2015
Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn dan wel veruit de best betaalde Belgische sporters, in vergelijking met topvoetballers als Lionel Messi en Ronaldo verdienen ze relatief weinig. En in vergelijking met andere sporters zelfs nog minder.

Kevin De Bruyne zou bij Manchester City, volgens berichten, tussen de 250.000 euro en 320.000 euro per week verdienen. “Als we stellen dat het gaat om het laagste van deze twee bedragen en dit omrekenen naar een 38 urenweek, dan verdient De Bruyne omgerekend 6.579 euro per uur”, rekent auteur Frank Van Laeken in zijn recent verschenen boek ‘Het geld van het voetbal’.

Daarmee bevindt de Belg zich eerder achteraan in de kopgroep van grootverdieners. Lionel Messi en Ronaldo verdienen respectievelijk 20 miljoen euro en 17 miljoen euro. Netto welteverstaan. “Je moet maar hopen dat als Ronaldo, Messi en De Bruyne samen op café gaan, onze landgenoot niet moet betalen”, aldus Van Laeken in zijn boek.

De best betaalde sporters ter wereld?

Messi en Ronaldo zijn ook de enige sporters die opduiken in de toptien van best betaalde sporters wereldwijd. De absolute grootverdiener was daar vorig jaar bokser Floyd Mayweather met 266 miljoen euro aan totale inkomsten.

Manchester City, de voetbalclub van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany, is over alle sportclubs heen wel de beste betaler. Een speler verdient er gemiddeld 6,17 miljoen euro per jaar, meer dan gelijk welke andere sportclub ter wereld. Op de tweede plaats staan de Los Angels Dodgers, waar de spelers gemiddeld 5,72 miljoen euro per jaar opstrijken.

Scheefgetrokken situatie

In zijn boek beschrijft Frank Van Laeken ook de scheefgetrokken situatie in het internationale voetbal. De ‘armste’ club uit de Engelse Premier League strijkt vanaf de zomer van 2016 meer dan dubbel zoveel televisierechten op als alle Belgische eersteklassers samen.

Ook de invloed van geldschieters is groot. “In een correct functionerende voetbalwereld, met respect voor traditie, fanbasis en economische realiteit, zou Chelsea een middenmoter zijn in de Premier League en Manchester City altijd pendelen tussen de Engelse eerste en tweede klasse”, schrijft hij. “De huidige en vorige voorzitters van Real Madrid en Barcelona zouden in de gevangenis zitten en hun clubs uitgesloten van de transfermarkt tot ze hun financiële zaakjes op orde hebben.”

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14582 andere jobs