Vorige

1 van 10

Volgende
Volgend artikel:

Dienstencheques bestellen: Hoe? Waar? Hoeveel?

Wat zijn dienstencheques en hoeveel kosten ze?

22 mei 2014
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar wat zijn het precies en hoeveel kosten ze? Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.
dienstencheques

Wat zijn dienstencheques?

De dienstencheque is een betaalmiddel waarmee je een werknemer van een erkende onderneming kan betalen voor huishoudelijk werk. De toegelaten activiteiten zijn nauwkeurig omschreven. Het gaat om werk in de privésfeer bij de gebruiker thuis of buitenshuis: onder meer schoonmaken, wassen, strijken en boodschappen doen. Het gaat om jobs die vroeger vaak “in het zwart” werden gedaan.

Het is een systeem dat door de federale staat gesubsidieerd wordt. Als gebruiker van dienstencheques krijg je hierdoor een fiscale aftrek en de werknemer kan werken in een volwaardig statuut met een vast maandloon.

Hoeveel kosten ze?

De aankoop van een dienstencheque kost 9 euro per stuk. Hiermee betaal je 1 uur huishoudelijk werk. Daarenboven geniet je nog van een belastingaftrek. De werkelijke kost voor een dienstencheque komt zo op 6,3 euro per stuk.

Hoe lang zijn ze geldig?

Dienstencheques hebben een geldigheidsduur van 8 maanden.

De dienstencheques kunnen enkel tijdens hun geldigheidsduur gebruikt, omgeruild of terugbetaald worden. Deze datum staat op je papieren dienstencheques gedrukt, bij elektronische dienstencheques kan je dit vinden in je elektronische portefeuille onder de titel "Mijn elektronische portefeuille".

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16535 andere jobs