Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een zelfstandige vroedvrouw: 800 euro netto (deeltijds)

We vroegen Mireille Wagelmans (45) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Zelfstandige vroedvrouw Mireille Wagelmans uit Mechelen Mireille Wagelmans (45), Mechelen
  • Beroep: zelfstandige vroedvrouw (deeltijds)
  • Nettoloon: 800 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je inkomen?

Het is nog wat laag, maar ik werk nog maar vijf jaar als zelfstandige. Ik was me er van in het begin van bewust dat je als starter niet onmiddellijk een groot salaris hebt. Maar mijn man werkt ook, waardoor ik dit kan doen.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik ben op dit moment tevreden met wat ik doe. Ik heb een zekere vrijheid, veel contact met mensen, en maak meestal heel mooie momenten mee als er een kindje ter wereld komt.

Spaar je?

Neen, dat gaat niet met mijn inkomen. Ik leg wel maandelijks zo’n 80 euro opzij voor mijn pensioen via een spaarplan, en we proberen in de mate van het mogelijke te sparen voor de studies van de kinderen.

Wat is je grootste kost?

Voor mijn praktijk heb ik niet zoveel materiaal nodig, behalve wat handschoenen, ontsmettingsmiddel en zo. Privé zal het huis onze grootste kost zijn, maar dat is bijna afbetaald.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Ik let op voeding, en kleding voor de kinderen of voor mezelf koop ik wel eens in de tweedehandswinkel.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan boeken en cd’s, ook al heb ik geen tijd om ze ook te lezen. Voor mezelf koop ik meestal romans of iets dat met mijn beroep te maken heeft. Daarnaast koop ik graag kinderboeken. Onze kinderen zijn 6, 9 en 11 jaar oud.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan een speciale vakantie. We houden het meestal nogal basic. Mijn schoonouders hebben een huis in Frankrijk, dus gaan we daar dikwijls naartoe. Ook aan de renovatie van ons huis besteden we niet veel geld, omdat we dat zelf doen. En een nieuwe auto zou ik ook niet kopen zolang de oude nog goed is.

Stel dat je morgen een fikse loonsopslag krijgt. Wat doe je met het geld?

Ik zou sparen voor later, voor de studies van de kinderen.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook