Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een radiopresentatrice: 1.400 euro netto

We vroegen Sofie Verschueren (27) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Sofie Verschueren (Radio Nostalgie) Sofie Verschueren (27), Gent
  • Beroep: programmamedewerker bij Radio Nostalgie
  • Privé: samenwonend, geen kinderen
  • Brutoloon: 2.100 euro
  • Nettoloon: 1.400 euro
  • Extra's: maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie en -cadeau, gebruik poolwagen bij vroege shift en gsm.

Wat doe je voor job?

Ik ben programmamedewerker bij Radio Nostalgie. Een heel gevarieerde job: ik zit meestal op de redactie, maar ik maak en lees ook het nieuws en het verkeer. Af en toe val ik in als presentatrice, en je hoort me ook in reclamespots. Wij werken hier met wisselende uren, dus elke week ziet er anders uit.

Doe je je job graag?

Als ik achter de microfoon sta, ben ik de gelukkigste mens ter wereld. Ik droomde van een job bij de radio en heb dat kunnen waarmaken. Ik ben echt nog niet waar ik wil zijn, maar ik wil er voor blijven gaan. Toch is het soms ook hard, de media is een speciale sector. Je gooit meer van je persoonlijkheid in de strijd dan bij een andere job. En bovendien begint mijn lichaam last te krijgen van het gegoochel met mijn bioritme.

Wat vind je van je inkomen?

Ik heb een masterdiploma en nog een postgraduaat, dus ik zou eigenlijk veel meer kunnen verdienen. Maar mijn hart ligt hier. Toen ik nog alleen woonde, was het wel heel moeilijk om te overleven. Ik ben zelfstandige in bijberoep geworden, in de hoop het zo een beetje luxueuzer te hebben. Ik ben blij met de extra voordelen, maar de flexibiliteit die we opbrengen, zou misschien nog meer verloond mogen worden. Ik zeg niet nee tegen opslag. (lacht)

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Dit is wat ik echt wil doen. Maar als die andere job ook dichter bij huis ligt en makkelijker combineerbaar is met een gezin, dan zou ik het in de toekomst waarschijnlijk wel overwegen. Met spijt in het hart.

Spaar je?

Mijn loon is net voldoende om de vaste kosten te dekken. Sparen is heel moeilijk. Vooraleer ik een auto had, heb ik wel veel opzij gelegd. En wat overschiet op het einde van de maand, gaat naar het spaarboekje.

Wat is je grootste kost?

We hebben net een huis gekocht, dus het meeste gaat naar de lening. Maar ook een auto kost helaas handenvol geld.

Let je meer op je centen door de crisis?

Ik ben van nature een gierige pin. Ik ben altijd heel prijsbewust geweest en denk heel erg na over aankopen. Mijn vrienden noemen mij soms “de budgetqueen”. (lacht)

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Elektronische snufjes zijn niet echt aan mij besteed. Ik ben jaren niet op reis geweest om iets te kunnen sparen, maar nu probeer ik toch wat meer aan mezelf te denken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik ben een vrouw, shoppen blijft leuk!

Waar droom je van?

Ik droom er al jaren van om een animatiefilm in te spreken. En ik hoop dat de combinatie radio en een gezin geen onhaalbare kaart wordt, want ik doe dit veel te graag.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 augustus 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook