Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een keukenmedewerkster: 1.485 euro netto

We vroegen aan Sueann Vandeputte (33) uit Bornem hoeveel zij verdient…
sueann vandeputte Sueann Vandeputte (33) uit Bornem
  • Beroep: keukenmedewerkster in een farmaceutisch bedrijf
  • Privé: gescheiden, 2 kinderen
  • Brutoloon: 1.950 euro (gemiddeld) (+ 200 euro voor OCMW-mandaat)
  • Nettoloon: 1.485 euro (+ 100 euro OCMW-mandaat)
  • Extra's: groeps- en hospitalisatieverzekering

Wat doe je voor job?

Ik werk nu 2,5 jaar als keukenmedewerkster in een grootkeuken van een farmaceutisch bedrijf in Puurs. Als ik ochtenddienst heb, bereid ik het ontbijt voor. Ik zet broodjes en koffiekoeken klaar, vul de koeltogen aan met beleg, zorg dat er yoghurt, fruit en ontbijtgranen klaarstaan enzovoort. Vervolgens start ik de kassa op en bedien ik onze klanten. In de late voormiddag maak ik de saladebar in orde, doe ik de vaat of prepareer ik belegde broodjes voor de lunch. Na de middagdienst poets ik de keuken. Wanneer ik de late dienst heb, bereid ik het avondeten voor en achteraf poetsen we de keuken zodat de ochtendploeg in een propere keuken kan starten.

Doe je je job graag?

In alle eerlijkheid? Ik denk dat er leukere jobs bestaan. Naast mijn hoofdjob ben ik ook nog OCMW-raadslid en daar haal ik erg veel voldoening uit. Ik heb deze baan als keukenmedewerkster aangenomen omdat ik wílde werken. Ik was de werkloosheid grondig beu, maar kon door mijn zwangerschap geen andere oplossing vinden. Het grootste voordeel aan deze job? De collega’s! De sfeer zit goed en dat is een enorm pluspunt. Ik blijf echter zoeken naar een job als administratief bediende. Mijn uitdaging zoek ik in het studeren. Momenteel volg ik een opleiding boekhouden en volgend jaar zou ik graag Rechten aan de VUB willen studeren.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 38 uur per week en dat levert 20 verlofdagen op. Om het ziekteverzuim tegen te gaan, kunnen we nog extra verlofdagen krijgen. Wie drie maanden niet afwezig is, ontvangt in het volgende kwartaal één extra verlofdag.

Ben je tevreden over je salaris?

Ik ben behoorlijk tevreden over mijn loon. Voor deze jobinhoud en verantwoordelijkheden, vind ik de vergoeding correct.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

De huur van mijn woning is de grootste slokop. Daarnaast zijn er nog de vaste kosten en wekelijkse boodschappen. Het merendeel is dan ook op. Ik probeer echter nog wat te sparen, want ik zou heel graag een eigen huisje kopen.

Hoe ga je om met de crisis?

Dit is een moeilijke vraag. Ik ben onlangs gescheiden. Mijn ex-vrouw regelde onze financiën. Toch denk ik niet dat ik veel last heb van de crisis. Ik heb altijd geleerd om zuinig te leven. Net na de scheiding was het moeilijk om rond te komen omdat ik in korte tijd voor heel wat grote aankopen – meubels bijvoorbeeld – stond.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan een dure wagen! Ik rijd nu met een stokoud exemplaar rond en zou er niet versteld van staan als ie het vroeg of laat helemaal zal laten afweten. Toch zal ik dan liever een budgetvriendelijke tweedehandswagen kopen. Dure kledij vind ik ook weggegooid geld.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Dat is een gemakkelijke vraag. Ik zou een groot huis kopen, zodat mijn kinderen veel ruimte hebben om te spelen. Een deel van de winst zou ik onder mijn familieleden verdelen en dan zou ik een groot bedrag op de spaarrekening van de kinderen storten. Misschien stop ik ook wel met werken, zodat ik voltijds kan studeren en daarna een job kan uitoefenen die ik écht graag doe.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

21 mei 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook