Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een broodjeszaak medewerkster: 1.250 euro netto

Wij vroegen Stien Stijnen (22) uit Kasterlee hoeveel zij verdient …
Stien Stijnen Stien Stijnen (22), Kasterlee
  • Beroep: helpster broodjeszaak
  • Privé: samenwonend, geen kinderen
  • Brutoloon: 1.595 euro
  • Nettoloon: 1.250 euro
  • Extra’s: gratis broodje ’s middags, gratis drank, korting op brood, fietsvergoeding

Wat doe je voor job?

Ik werk in de broodjeszaak Broodjes & Co in Kasterlee. Om 6 uur ’s ochtends begin ik met het afbakken van de broodjes en de croissants. Verder zorg ik dat alles klaarligt als de winkel om 7 uur opengaat: groenten snijden enzo. In het weekend help ik met het bereiden van de tapas. Die zijn populair, we leveren voor recepties, huwelijken ...

Doe je je job graag?

Het is heel leuk. Ik heb toffe collega’s, ben nu een halfjaar bezig en zou het werk niet meer kunnen missen. Ik kan ook zelf nieuwe dingen bedenken. En ik woon op fietsafstand van het werk.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben heel tevreden, ik kom elke maand rond. En ik moet mijn boterhammen niet smeren ’s morgens: ik neem gewoon een broodje. Ik zag het werk in eerste instantie als iets tijdelijk, want ik wou nog verder studeren. Maar ik zit hier goed, in studeren heb ik totaal geen zin meer. (lacht)

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Dat denk ik niet. Ik zou er hard over moeten nadenken.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

De huishuur. Ik ben net gaan samenwonen: we huren een klein huisje op vijf minuten van mijn werk.

Spaar je?

Zoveel schiet er niet over. Maar we proberen toch iets opzij te zetten, want later gaan we iets kopen. En op termijn wil ik een auto om naar de winkel te gaan, nu is dat nog niet nodig.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Schoenen. Dat is mijn zwakte. (lacht)

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Veel op vakantie gaan. Ver weg, naar Afrika of de VS. En ik zou zeker een huis kopen: vrij modern en niet al té groot. Maar wel met een grote tuin, dat vind ik super gezellig.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs