Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een bakkervrouw: 4.000 euro netto

We vroegen Carmen Van Hove (41) uit Brecht hoeveel zij verdient …
Bakkersvrouw Carmen Van Hove Carmen Van Hove (41), Brecht
  • Privé: gescheiden, drie kinderen van 6, 15 en 19 jaar
  • Beroep: zelfstandige in een bakkerij
  • Nettoloon: +/- 4.000 euro met z'n tweeën

Wat vind je van je werk en loon?

In onze zaak leefden we van de kas. We hadden gemiddeld een nettowinst van 50.000 euro per jaar, wat een mooi loon geeft, maar ik werkte er wel 70 à 80 uur per week voor, en mijn man meer dan 100 uur. Op dit moment maken we een moeilijke periode door. Mijn man en ik zijn aan het scheiden en ik ga binnenkort op zoek naar ander werk. Wellicht zal ik het dan met heel wat minder moeten doen. Toch zou ik anderen nu afraden zelfstandig te worden, net vanwege de druk die het legt op jezelf en je gezin.

Heb je grote kosten?

De grootste kost is de afbetaling van ons huis, zo’n 2.300 euro per maand, en de personeelskosten. Sparen doe ik op dit moment niet. Ik wil eerst even afwachten hoe alles loopt voor ik verdere plannen maak.

Waar kun je met plezier geld aan geven?

Aan de kinderen. Ik koop graag kleren voor ze en geef ook graag geld aan hun hobby’s. In de huidige situatie worden ze ook iets meer verwend dan anders. Zelf speel ik bowling in clubverband, en elke week probeer ik te gaan spelen, al lukt dat niet altijd.

Zijn er dingen waar je echt geen geld aan kunt geven?

Op café gaan en uitgaan zijn zaken waar ik niet veel geld zal insteken.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou het huis afbetalen en op reis gaan. Ik ben dol op reizen, liefst zo ver en zo warm mogelijk. Daar mag wat strand bij zijn, of wat rondreizen.

Heb je nog een grote droom?

Eigenlijk is die niet zo speciaal. Ik hoop gewoon dat mijn kinderen het later beter hebben dan ik. Gelukkig nemen ze de scheiding redelijk goed op. Vooral de middelste heeft het er moeilijk mee, maar 15 jaar is sowieso een moeilijke leeftijd.

(bvdb) &nbsp

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook