Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Het loon van een administratief bediende in een school voor volwassenenonderwijs: 2.884 euro bruto

Administratief bediende Renilde
We vroegen aan Renilde (42) uit Antwerpen hoeveel zij verdient en wat haar job als administratief bediende in een school voor volwassenenonderwijs precies inhoudt...

Renilde (42) uit Antwepren

  • Beroep: Administratief bediende
  • Diploma: Bachelor secundair onderwijs (Nederlands - Godsdienst)
  • Privé: Alleenstaand
  • Bruto maandloon: 2.884 euro
  • Netto maandloon: 2.107 euro
  • Extralegale voordelen: /

Wat doe je als job?

“Ik werk als administratief bediende op het secretariaat van een school voor volwassenen. Ik sta in voor alle leerlingenadministratie, inschrijvingen en het op punt zetten van de puntenlijsten per semester.”

Een job voor jou? Deze werkgevers zijn op zoek naar een (m/v) administratief bediende...

Hoe ben je in deze sector terechtgekomen?

“Via een vacature op een werkgeverswebsite. Ik ben altijd geboeid geweest door het onderwijs, en ik vond dit mooi passend. Een administratieve functie, maar toch gelinkt aan het onderwijs.”

Doe je je job graag?

“Ja, heel graag. Het biedt veel variatie en uitdaging. Er heerst ook een heel toffe werksfeer, waarbinnen open communicatie en brainstormen of aftoetsen van ideeën veel aandacht krijgen. Beiden zijn voor mij van belang om me goed te voelen op een werkplaats.”

Webinar: Wat kan jij zélf doen voor jouw werkgeluk

Wat vind je van je loon?

“In het onderwijs werkt men met vaste barema’s, deze kan je zelf ook makkelijk raadplegen via onderwijs.vlaanderen.be. Ik ben best tevreden met mijn loon.”

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Er zijn verschillende factoren die voor mij belangrijk zijn om voor een job te kiezen. Enerzijds is er de jobinhoud en het loon, anderzijds vind ik de werkomgeving of de werksfeer ook heel belangrijk. Momenteel zit dit allemaal goed voor mij, dus ik zou zeker niet zomaar veranderen van job voor een iets hoger loon.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik werk 36u per week, fulltime dus.”

Spaar je?

“Dat probeer ik wel zoveel mogelijk te doen.”

Denk je aan je pensioen?

“Ja, ik doe ook aan pensioensparen bijvoorbeeld.”

Ontdek: De 7 beste tips om te sparen voor je pensioen

Wat is je grootste kost?

“De huur van mijn huis.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Aan onbenulligheden of zaken die ik niet echt nodig heb. Ik heb een hekel aan shoppen, dus je zal me zelden in winkels aantreffen.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Aan eten en drinken, eens iets gaan eten met vrienden of een avondje uit, een uitstap met mijn petekind enzovoort.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Dat is uiteraard afhankelijk van hoe groot dat bedrag is. Mocht ik het grote lot winnen, dan zou ik wel meteen uitkijken om een huis te kopen, met wellicht hier en daar iets nieuws qua inboedel. Het zijn dure tijden voor iedereen, dus ik zou zeker en vast ook aan mijn familie en mijn beste vrienden denken in dat geval. Ah en een mooie, lange reis maken… dat zou zeker ook niet mogen ontbreken!”

(Marieke Van Hoestenberghe)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de (volledige) naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

24 maart 2023
Anderen bekeken ook