Starters
Vorige

1 van 193

Volgende
Volgend artikel:

Meer dan 100 STEMfluencers komen les geven

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

“Het juiste product maken op het juiste moment is cruciaal”

KULeuven_Tallin
Tallin stond mee aan de wieg van het nieuwe demand forecast-programma bij Unilin Group.
Tallin Van Rie studeerde af als handelsingenieur in de beleidsinformatica aan de KU Leuven en ging in september 2021 aan de slag als supply chain data analyst bij Unilin Group, gekend van onder andere de Quick-Step-vloeren. Een jaar later is zij de drijvende kracht van demand forecast bij de afdeling insulation, die isolatiepanelen en dakelementen produceert.

“De combinatie tussen data en supply chain fascineert mij en daarom vind ik de opstart van data science binnen Unilin Insulation enorm boeiend”, vertelt Tallin Van Rie. Data science kun je in mensentaal ook omschrijven als het verzamelen van inzichten uit data om zo betere beslissingen te nemen, onder andere over de productie.

“Ik probeer aan de hand van data en artificiële intelligentie voorspellingen te maken en de ideale scenario’s te berekenen. Daardoor krijgen we bijvoorbeeld meer inzicht over de hoeveelheid en de kwaliteit van onze producten. Het leuke aan mijn job is dat ik meewerk aan diverse projecten over verschillende divisies heen.”

Lees ook: Ook voor jouw job zijn data de toekomst

Demand forecast

Tallin stond mee aan de wieg van het nieuwe demand forecast-programma dat de productie nu gebruikt.

“Een belangrijke uitdaging binnen onze divisie is dat we constant de balans moeten zoeken tussen de korte levertermijnen voor klanten en de lange levertermijnen van onze leveranciers. Daarbij komt nog dat de opslagruimte beperkt is en dat we een optimale service aan onze klanten willen bieden. Daardoor is het van cruciaal belang dat we op het juiste moment het juiste product maken."

Een job als data analyst? Bekijk het huidige vacatureaanbod

"Door de jaren heen hebben de productieplanners veel ervaring en inzicht opgedaan. Met het nieuwe demand forecasting-programma kunnen ze nog accurater de vraag naar elk product voorspellen. Dit gebeurt aan de hand van allerlei factoren, zoals de prijs en het weer. Uiteraard zijn er soms afwijkingen mogelijk, want het blijft menselijk gedrag en dat kun je moeilijk voorspellen.”

Demand forecasting is een bekend gegeven binnen supply chain. Dat ik dit zo goed als alleen voor dit bedrijf heb mogen uitwerken, vind ik echt fantastisch. Natuurlijk heb ik input gekregen van de productieplanners en de supply chain manager die veel meer ervaring hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een unicum is dat een young graduate zoals ik zo veel verantwoordelijkheid krijgt om datascienceprojecten op te starten. Daar is natuurlijk wederzijds vertrouwen voor nodig en hier kreeg ik dat meteen. Ik hoop in de toekomst nog vele andere projecten binnen Unilin op te starten.”

Extra: Klaar voor je eerste job! (E-GIDS)

(Gianni Van Asbroeck) - Bron: Go for happy Magazine

21 december 2022
Anderen bekeken ook