Go for happy
Vorige

1 van 769

Volgende
Volgend artikel:

Waarvoor gebruik jij ChatGPT op kantoor?

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

Heb je de carrièreladder in jouw bedrijf al gespot?

Cariere-maken-Unilin-Christophe
“Groeien in de breedte is net zo verrijkend als hiërarchisch doorgroeien.” (Christophe Naeyaert, Industrial manager R&D bij Unilin Flooring)
Bij dezelfde werkgever carrière maken, biedt heel wat voordelen. Zowel voor de werknemer als de werkgever. Bij Unilin Group hebben ze dat goed begrepen. Dat leren we alvast uit de carrièreverhalen van Christophe Naeyaert en Bert Vandenkendelaere. Twee Unilin Group-medewerkers die doorgroeiden op een manier die bij hun persoonlijkheid past.

"Doe wat je graag doet. En doe het met passie"

Christophe Naeyaert (47), Industrial manager R&D bij Unilin Flooring

  • 1996: Technieker (zaagafdeling)
  • 1999: Productieleider
  • 2002: Productiemanager
  • 2011: Industrial manager R&D

Kun je carrière maken als je bij dezelfde werkgever blijft? “Absoluut. Zelf ben ik 25 jaar geleden begonnen bij Unilin Group als technieker op de zaagafdeling. Een prima omgeving om de knepen van het vak te leren”, vertelt Christophe Naeyaert.

“Na enkele jaren kon ik doorgroeien tot productieleider en nog later tot productiemanager. Ik was toen 28 en werd meteen verantwoordelijk voor honderd mensen. Een uitdaging! Gelukkig beschikte ik over heel wat technische ervaring. Dat heeft me geholpen. Het people management aspect van m’n job heb ik via opleidingen en on the job geleerd.”

Lees ook: Kun je carrière maken bij dezelfde werkgever?

Toen hij 10 jaar geleden de overstap naar R&D maakte, stond Christophe niet langer aan het hoofd van een groep van honderd mensen. “Dat was een hele mindswitch. Toch sta ik volledig achter m’n keuze. Groeien in de breedte is net zo verrijkend als hiërarchisch doorgroeien. Ik ben altijd erg geboeid geweest door R&D. Vooral door de impact die doelgerichte research en industrialisatie op de rest van je organisatie kan hebben.”

Wat is de sleutel om binnen je bedrijf te kunnen doorgroeien? “Ga voor een bottom-uploopbaan. Doe wat je graag doet. En doe het met passie. Ken jezelf. Ga uit van je troeven en sterke punten en leer van goede voorbeelden. Ik steek heel wat op van m’n collega’s. Onderschat niet hoe belangrijk de factor ‘mens’ is. Kennis over jouw vakgebied is cruciaal. Maar nog crucialer is de manier waarop je met mensen samenwerkt.

Blijven of veranderen? 5 bouwstenen voor je ideale job
Bert Vandenkendelaere van Unilin

"Constructieve feedback helpt je grenzen te verleggen"

Bert Vandenkendelaere (35), Sales & marketing director bij Unilin Panels

  • 2011: Business development manager
  • 2013: Sales manager industry
  • 2015: Sales director trade
  • 2016: Sales & marketing director

Ook Bert Vandenkendelaere beaamt volmondig dat je carrière kunt maken als je bij dezelfde werkgever blijft. “Bij Unilin Group is het antwoord op die vraag zonder meer positief. Ik noem ons bedrijf wel eens ‘the land of opportunity’. Je krijgt hier heel wat ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden. Is er een vacature, dan wordt er eerst gekeken of onze eigen medewerkers in aanmerking komen vooraleer we extern gaan zoeken. Natuurlijk moeten je competenties aansluiten bij de job.”

Haal het maximum uit jouw carrière: 5 tips

Unilin Group is een bedrijf in volle groei, stelt hij. “Stilstand kennen we niet. Vooruitgaan is de boodschap. Dat creëert een bijzondere dynamiek en een grote interne mobiliteit. De voorbije jaren ben ik daardoor vrij snel kunnen groeien. Op korte tijd heb ik veel geleerd. Zowel on the job als door leadershiptrainingen die ik heb mogen volgen.”

“Opvallend binnen onze organisatie is de openheid waarmee we naar onszelf kijken en communiceren. Constructieve feedback over wat er nog beter kan of over hoe jij bepaalde zaken nog beter zou kunnen aanpakken, is hier heel gewoon. En laat dat nu net de motor zijn die ons aanzet om onze eigen grenzen en die van Unilin Group te verleggen.”

Extra: Zo leer je constructief feedback geven én ontvangen

(Nathalie Dirix) - Bron: Go for happy Magazine

25 maart 2022
Anderen bekeken ook