Vorige

1 van 59

Volgende
Volgend artikel:

Daarom is je digitaal welzijn zo belangrijk

Fransen willen geen e-mails meer na 18 uur

17 april 2014
Hebben werknemers het recht om onbereikbaar te zijn? In Frankrijk alvast wel. Daar is het immers vanaf nu verboden om na 18 uur nog werkmails te versturen naar medewerkers.
texting

Franse werkgevers en vakbonden uit de technologie- en consultancysector hebben een bindend akkoord gesloten over het recht op onbereikbaarheid. Concreet houdt dit in dat medewerkers niet meer gestoord mogen worden van zodra ze het kantoor verlaten hebben.

Impact?

Zo'n 1 miljoen werknemers vallen onder het akkoord. Zij worden aangemoedigd om hun werk-gsm na de kantooruren uit te schakelen en hun tablet of laptop thuis niet aan te zetten. De werkgevers zelf moeten er dan weer voor zorgen dat er geen druk wordt uitgeoefend om thuis nog verder te werken.

Het akkoord heeft een directe impact op de Franse afdelingen van multinationals zoals Facebook, Google, Deloitte en PwC. Ook in Duitsland hebben autobouwers Volkswagen en BMW een gelijkaardig akkoord afgesloten, waarin het 'recht op onbereikbaarheid' zit vervat. Maar van een wettelijk initiatief is daar nog geen sprake.

(nm) – Bron: Hrsquare.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14463 andere jobs