Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 279

Volgende

De 10 grootste sollicitatieblunders

Je kan het zo gek niet bedenken of een HR-manager met wat jaartjes ervaring heeft het al meegemaakt tijdens een sollicitatiegesprek. Daarom: de 10 'mooiste' blunders op een rijtje.
#

Het Nederlandse HR-bedrijf JobbingMall.nl heeft de vreemdste gedragingen opgetekend van kandidaat-werknemers tijdens aanwervinggesprekken. Er zijn de klassiekers: de overbezorgde moeder die meekomt, of de bazige echtgenote, de interviewster proberen te verleiden of erger nog pogen om te kopen. Naast deze klassiekers zijn dit ook pareltjes:

De 10 blunders:

  1. Een kandidaat was zo ontevreden over het sollicitatiegesprek dat hij nadien een klachtenbrief stuurde naar het bedrijf.
  2. Een andere kandidaat vroeg een hoger salaris wegens invoering van de euro.
  3. Een sollicitant wou de interviewer onder druk zetten en zei: “Ik zit hier nu, beslis nu maar gauw, anders is het te laat."
  4. Een kandidaat liep tijdens het sollicitatiegesprek zonder iets te zeggen even weg om een GSM-oproep te beantwoorden. Wellicht van een potentieel interessantere werkgever?
  5. Een kandidaat liet zich tijdens het sollicitatiegesprek laatdunkend uit over de producten van het bedrijf. Hij wou daar verandering in brengen.
  6. Een kandidaat vertelde de interviewer waar zij moest gaan zitten.
  7. Een kandidaat viel tijdens het sollicitatiegesprek in slaap. De interviewster besloot de jongeman niet te wekken.
  8. Een andere onstuimige kandidaat moest fysiek worden worden verwijderd na ongepaste opmerkingen en dreigend handgemeen.
  9. Een kandidaat nam zijn hond mee naar het sollicitatiegesprek en die bleef maar blaffen tegen de interviewster.
  10. Een kordate kandidaat stormde, zonder hallo of een handdruk, het kantoor binnen en riep “Ik heb werk nodig". Het was zijn dagje niet ...

(mo)

13 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook