Vorige

1 van 728

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in media, marketing & communicatie?

Amerikaans vicepresident Joe Biden verdiende op 2 jaar tijd 13,4 miljoen euro

6 augustus 2019
Joe Biden & Barack Obama
Wat gebeurt er met de vicepresident als zijn termijn erop zit? Medelijden moet je zeker niet hebben, zo bewijst Joe Biden. Het zijn financieel geen slechte jaren geweest.

Momenteel staat Joe Biden weer in de spotlight, omdat hij een gooi doet naar het presidentschap. Hij legt tijdens zijn campagne vaak de nadruk op zijn simpele komaf en dat hij een man van het volk is. Nochtans legde het leven van voormalig vicepresident hem geen windeieren. Sinds de termijn van Obama en Biden erop zit, verdienden Biden en zijn vrouw, Jill Jacobs, maar liefst 13,4 miljoen euro.

Inkomen

Het gezin Biden-Jacobs boert niet slecht. Beiden staan voor de schoolbanken. Jill werkt als professor voor Northern Virginia Community College, waar ze zo’n 160.385 euro verdient. Joe werkt als docent voor de universiteit van Pennsylvania, waarvoor hij een vergoeding van 690.545 euro opstrijkt.

Daarnaast zijn er nog inkomsten uit zijn optredens rond het boek ‘Promise me, dad’ van de laatste twee jaar. Een boek waarin Biden vertelt over de hersentumor van zijn inmiddels overleden zoon, Beau Biden, hoe de diagnose en het overlijden zijn job als vicepresident beïnvloedden, en hoe het ook nu weer effect heeft op zijn beslissing om mee in de race om het Witte Huis te stappen. Andere speeches, optredens en voordrachten brachten nog een extra 3,5 miljoen euro op. Zijn echtgenote bracht met haar spreekbeurten nog eens 623.700 euro in het laadje.

Veel van deze inkomsten vloeien wel weer door naar de Beau Biden Foundation, een stichting voor kinderen in nood, en de International Association of Firefighters, het Delaware Centre for Justice, en de United Jewish Federation of Chicago.

De presidentsrace van Middle-class Joe

Een mooi inkomen, maar misschien niet zo goed voor zijn bijnaam: “Middle-class Joe”. Een bijnaam die hij kreeg om zijn simpele komaf en zijn bescheiden wortels in Penssylvania en Delaware. Het merendeel van zijn campagne is daarnaast opgebouwd rond de strijd voor de rechten van de middenklasse. Nu zijn inkomsten in de miljoenen liggen, zou dat wel wat barsten in zijn eerder sobere reputatie kunnen brengen. Komt zijn voeling met het volk niet in gevaar?

Nu is hij zeker niet de enige miljonair onder de democratische kandidaten, maar de eerstvolgende kandidaat met een miljoeneninkomen is Kamala Harris. Haar 3 miljoen euro lijken eerder schamel naast het fortuin dat Biden op amper 3 jaar bijeen sprokkelde.

Verder zijn er nog Bernie Sanders en Elizabeth Warren die het miljonairslabel mogen opspelden en is Tom Steyer zelfs miljardair. Net zoals Biden en Harris werpen zij zich in de strijd als verdedigers van de armere bevolkingsgroepen en willen zij de inkomensongelijkheid aanpakken. Een belofte die bij de ene al geloofwaardiger klinkt dan bij de andere.

Is Biden nog middle-class Joe nu hij bij de financiële elite hoort?

(sjv) – Bron – Express Business

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14577 andere jobs